Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

11934 - Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο Φυτικός Πλούτος της Χερσονήσου του Αγίου Όρους»

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου η έκθεση Herbarium (αποξηραμένα φυτά) με τίτλο «Ο Φυτικός Πλούτος της Χερσονήσου του Αγίου Όρους», που θα παρουσιάζεται στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορειτικής Εστίας έως τις 15 Ιουνίου 2019.
Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας κ. Γιάννης Μπουτάρης, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Γέρων Συμεών Διονυσιάτης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρος Λεκάκης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κα. Άννα Αγγελίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. κ. Στέφανος Γωγάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Συμεών Πασχαλίδης, η καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κα. Αγγελική Δεληκάρη, ο κ. Νίκος Ταχιάος, οι επιμελητές της έκθεσης, Δρ. Στέφανος Διαμαντής και Αντώνιος Βασιλειάδης, ο Ιερομόναχος Ιουστίνος Σιμωνοπετρίτης καθώς και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων που ξεναγήθηκαν στην έκθεση εκδηλώνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για την παρουσίαση των σπάνιων εκθεμάτων και των τεχνικών της αποξήρανσής τους.
Η έκθεση, που οργανώθηκε με τη συνεργασία της Αγιορειτικής Βοτανοθήκης, παρουσιάζει τον φυτικό πλούτο της χερσονήσου του Άθω, ο οποίος συντίθεται από διάφορα χλωριστικά στοιχεία όπως μεσογειακά, βαλκανικά, ευρωπαϊκά, ευρωσιβηρικά, ανατολικά και ενδημικά από τα οποία υπερέχουν εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χλωρίδα του Αγίου Όρους απαρτίζεται από 1.453 είδη και υποείδη φυτών αριθμός που αποτελεί το ¼ περίπου των φυτών της ελληνικής χλωρίδας. Μεταξύ των φυτών του Αγίου Όρους σημαντικά είναι τα 34 σπάνια ενδημικά είδη. 













Πληροφορίες:
• Διεύθυνση έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας
• Επιμέλεια έκθεσης: Αντώνης Βασιλειάδης, Επιμελητής Αγιορειτικής Βοτανοθήκης
• Διάρκεια: 19 Απριλίου έως 15 Ιουνίου 2019
• Ώρες λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων / Κυριακή κλειστά
• Αγιορειτική Εστία (Εγνατίας 109, Κτίριο Νεδέλκου, Θεσσαλονίκη, 
         τηλ. 2310263308, info@agioritikiestia.gr και www.agioritikiestia.gr
• Εκδόθηκε και πωλειται ο κατάλογος της έκθεσης στα ελληνικά αγγλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου