Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

11529 - Ο Μητροπολίτης Πέτρας κ. Γεράσιμος στην Ιερά Μονή Καρακάλλου Αγίου Όρους

Την Πέμπτη έφτασε στην Ιερά Μονή Καρακάλλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος μαζί με τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη και την υπόλοιπη συνοδεία.
Στον αύλειο χώρο της Μονής έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Φιλόθεο και την υπόλοιπη αδελφότητα.
Στη συνεχεία μετέβησαν στο καθολικό της Μονής για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη τελετή υποδοχής. Εκεί ο Καθηγούμενος της Μονής καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και αναφέρθηκε στις σχέσεις του Οσιομάρτυρος Γεδεών και της
Μονής γενικότερα με την μεγαλόνησο Κρήτη. Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνηση του περιέγραψε την ευσέβεια του ποιμνίου του και έκανε λόγο για τα μοναστήρια που αναβιώνουν σήμερα στην επαρχία του. Ευχαρίστησε τον Γέροντα και τους αδελφούς της μονής για την πρόσκληση και την φιλοξενία που του έκανε να λάβει μέρος στην πανήγυρη της Μονής.
Την επόμενη (σήμερα) συμμετείχε στο λατρευτικό πρόγραμμα της μονής και στη συνεχεία ξεναγήθηκε στους χώρους της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Πέτρας είναι ο εκπρόσωπος της επαρχιακής συνόδου της Κρήτης για τα θέματα της ανάπτυξης των προσκυνηματικών περιηγήσεων.






Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου