Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

10874 - Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των θυρανοιξίων του νεόδμητου Ιερού Ναού των Αγίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και Παϊσίου του Αγιορείτου

Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή των θυρανοιξίων του νεόδμητου Ιερού Ναού των Αγίων Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ενορία του Μαρουλά Ρεθύμνης το απόγευμα της 11ης Ιουλίου 2018. Ο ναός είναι κτισμένος σε αμφιθεατρική θέση, όπου στα ανατολικά ορθώνεται ο επιβλητικός Ψηλορείτης και μπροστά απλώνεται ο απέραντος ρεθεμνιώτικος ελαιώνας που φθάνει μέχρι το οροπέδιο του Αρκαδίου. Στο βάθος το καταγάλανο κρητικό πέλαγος ταξιδεύει το βλέμμα του επισκέπτη.
Ο ναός κτισμένος με μαύρη πέτρα του τόπου, εναρμονίζεται απόλυτα με το
φυσικό περιβάλλον. Τα θυρανοίξια τελέστηκαν από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο, ενώ πλήθος ιερέων έδωσαν το παρόν. Οι πιστοί προσήλθαν στον ναό με πνεύμα υπομονής και κατάνυξης. Άνθρωποι που έφθασαν με πίστη από το Ρέθυμνο, τα Χανιά, το Ηράκλειο, αλλά και μακρύτερα, τη Μάλτα, τη Ρωσία, το Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής και αλλού…
Την επόμενη μέρα, ημέρα μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ναό, ενώ μετά την ολοκλήρωση της και την ακολουθία της αρτοκλασίας, παρατέθηκε κρητικό κέρασμα, ενώ έγινε και η κλήρωση δώρων.
Ο ναός είναι ο πρώτος που κτίζεται στην Κρήτη και αφιερώνεται στους δύο αυτούς νέους μεγάλους αγίους της Ορθοδοξίας. Ας ευχηθούμε οι πρεσβείες των Αγίων να μας προφυλάσσουν και να μεσιτεύουν για τις ψυχές ζώντων και κεκοιμημένων.






Εκ της Ενορίας Μαρουλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου