Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

8215 - Ηγούμενος Εσφιγμένου: «Μετάβασις από την ελπίδα εις την βεβαιότητα της Αναστάσεως»

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, τελέστηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δαμασκηνού, συμπροσευχούμενων του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίου, του Αρχιμ. Αποστόλου Τότσκα, του Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά, του Ιερομονάχου π. Ιωακείμ Γιακουμάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη, του Συνεφημερίου Πρωτ. Ευτυχίου Πετράκη, του Πρωτ. Μιχαήλ Μπακατσάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Τζατζάνη, του Πρωτ. Νικολάου Νερατζάκη, του Πρωτ. Ιωάννου Μαστοράκη, του Πρεσβ. Νικολάου Γιαννακουδάκη, του Πρεσβ. Αργυρίου Τερζή, του Πρεσβ. Ιωάννου Κουκουράκη, των διακόνων π.Ευαγγέλου Γενάρη και π. Δημητρίου Δερμιτζάκη, του Οσιωτάτου αδελφού Νικηφόρου Μοναχού και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε πνευματική ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμ. Βαρθολομαίου, με θέμα '' μετάβασις από την ελπίδα εις την βεβαιότητα της Αναστάσεως''.
Μία πνευματική ομιλία, που όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στον ευχαριστήριο λόγο του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αποτελεί ανάπαυση στις ψυχές των ανθρώπων ειδικά μέσα στο κατανυκτικό πνεύμα των ημερών και στην πορεία μας προς το Άγιον Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας.
Για τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Αρχιμ. Βαρθολομαίο και το έργο του μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου