Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

3503 - Κακόβουλη «είδηση» η επίσκεψη του Πάπα στο Άγιο Όρος. Επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητας



Σε επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών που έφεραν τον Πάπα Φραγκίσκο να έχει προσκληθεί να επισκεφθεί τον Άθωνα, προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους.
Η Ιερά Κοινότητα σε γραπτή της ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η υπό μερίδος του εκκλησιαστικού τύπου καλλιεργουμένη φημολογία περί δήθεν αποσταλείσης προσκλήσεως προς τον Πάπαν Ρώμης δι επίσκεψιν αυτού εις Άγιον Όρος είναι τελείως αβάσιμος και ψευδής. Εκφράζομεν την έκπληξιν ημών πώς μεταδίδονται ειδήσεις άνευ του παραμικρού ελέγχου αυτών, και μάλιστα υπό εκκλησιαστικών εντύπων.
Η ανά τους αιώνας διατηρηθείσα αναλλοιώτως δογματική συνείδησις του Αγίου Όρους, ως κιβωτού ορθοδόξων παραδόσεων και παλαίστρας πνευματικών αγωνισμάτων δεν θα επέτρεπε μίαν τοιαύτην κίνησιν εις τους έχοντας την ευθύνην των του Ιερού ημών Τόπου πραγμάτων.
Απευθυνόμενοι προς πάντα καλοπροαίρετον άνθρωπον παρακαλούμεν πατρικώς και φιλαδέλφως να μην πιστεύη εις παρομοίας κακοβούλους “ειδήσεις”, αλλ εις την υπεύθυνον θέσιν της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους Άθω».
Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι  των είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου