Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

3456 - Σαν σήμερα το ολοζώντανο θαύμα της Παναγίας στο Άγιο Όρος


«Εμείς μέχρι στιγμής συζητάμε για το θαύμα που έγινε και όχι τόσο για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά. Δεν έχει γίνει ακόμα ολική εκτίμηση από τους ειδικούς για την καταστροφή. Αναμένουμε.
Εδώ, στο Άγιον Όρος, οι αγιορείτες μιλάμε για το θαύμα της Παναγίας που μας έσωσε.
Πρόκειται για ένα ολοζώντανο θαύμα! Θαυμαστή η επέμβαση της Παναγίας!
Ένα σύννεφο από την Σαμοθράκη, από την περιοχή της Καβάλας κατευθύνονταν στο Άγιον Όρος. Και από την Καβάλα το είδανε και εδώ σε εμάς ήταν ορατό. Το σύννεφο αυτό κάθισε πάνω στη φωτιά και την έσβησε. Επί δύο ώρες είχαμε καταρρακτώδη βροχή. Εκεί που ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να σβηστεί η φωτιά, επενέβη με θαυμαστό τρόπο η Παναγιά μας και εμείς στεκόμεθα σε αυτό, στην θαυμαστή Της παρέμβαση.»
π. Μάξιμος Ιβηρίτης, Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους
(Αύγουστος 2012)
 
Πέρασε ένας χρόνος από την θαυματουργική επέμβαση της Θεοτόκου στο Άγιο Όρος. Το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ενώ το σύνολο των δυνάμεων πυρόσβεσης δήλωνε ανήμπορο να περιορίσει την φωτιά που κατέκαιγε δάση και απειλούσε Μοναστήρια, μια ξαφνική καταρρακτώδης βροχή ακριβώς πάνω από το σημείο της πυρκαγιάς, μετά από δύο μήνες πλήρους ανομβρίας σε ολόκληρο το Άγιο Όρος, έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά την φωτιά. Το θαύμα έγινε αισθητό και ομολογήθηκε από εκατοντάδες ανθρώπους που βρισκόταν στον τόπο της καταστροφής. Να σημειωθεί πως από την επομένη συνεχίσθηκε η καλοκαιρία μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε άρχισαν τα πρωτοβρόχια.
Αξίζει να ακούσουμε τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους π. Μάξιμο Ιβηρίτη να περιγράφει τα συγκλονιστικά γεγονότα των ημερών:Οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ κάλυψαν το χρονικό της πυρκαγιάς και το θαύμα της κατάσβεσής της ως εξής:
1670 - Πυρκαγιά στο Άγιο Όρος (η χρονικά πρώτη, αποκλειστική, ανακοίνωση της εκδήλωσης της πυρκαγιάς από τις ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ)
1699 - Απίστευτη εξέλιξη. Καταρρακτώδης βροχή σβήνει τη φωτιά! (Αποκλειστική μετάδοση από τις ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου