Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

13549 - Νέος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους ο Γέροντας Παύλος Λαυριώτης

Η ανά έτος αλλαγή της Επιστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 14/1η Ιουνίου, στις Καρυές παρουσία των αντιπροσώπων των Ιερών Μονών, του υφυπουργού Εξωτερικών κ.  Κώστα Βλάση και του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Τη ράβδο του «Πρώτου» ενεχείρησε στον νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη, ο Γέροντας Νικόδημος Λαυριώτης.
Η νέα Επιστασία αποτελείται από
τον Γέροντα Παύλο Λαυριώτη Πρωτεπιστάτη
και τους Επιστάτες
Χαρίτωνα, Ιερομόναχο Δοχειαρίτη,
Σισώη, Ιερομόναχο Ξενοφωντινό και
Γαβριήλ, Ιερομόναχο Εσφιγμενίτη.

1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη αν σας ενοχλώ, αλλά θέλω κάπου να πω τον πόνο μου.
    Χθες κανόνισα να μπω μέσα. Και για λόγους πνευματικούς και για λόγους ψυχικής υγείας, αποφεύγω τις ειδήσεις σε οποιαδήποτε μορφή. Επειδή άκουσα ότι χαλάρωσαν τα όποια μέτρα για τον Κοροναϊό, πήγα χωρίς μάσκα. Πριν μπω στο ταχύπλοο που είπαν ότι είναι υποχρεωτικό. Τους είπα ότι δεν έχω και δήλωσα, σχεδόν μεγαλοφώνως, ότι γυρίζω πίσω. Κανείς δεν είπε τίποτα, που να δείχνει κάποια προσπάθεια για να βολευτώ. Δεν ξέρω αν είχαν την υποχρέωση να μου παρέχουν εκεί κάποια μάσκα. Αλλά και έτσι δεν θα την φορούσα γιατί έχω σοβαρό θέμα με Διαβήτη. Ήδη ζορίζομαι που μπαίνω σε τέτοιο σκάφος γεμάτοι κόσμο, και φροντίζω πάντα να κάθομαι σε εξωτερικά καθίσματα. Αν ήταν να φορέσω και μάσκα δεν θα άντεχα ούτε ένα λεπτό, κυριολεκτικά.
    Αλλά αυτό δεν με πείραξε γιατί πραγματικά, θέλω να είμαι τυπικός και νόμιμος.
    Είδα δύο, που περίμεναν να μπουν φορώντας ο ένας σαγιονάρες και ο άλλος σανδάλια, χωρίς κάλτσες και οι δύο. Δεν πρόσεξα αν αυτούς τους έβαλαν μέσα. Αν κοιτάμε μόνο «τα Καίσαρος Καίσαρι» αλλά όχι και «τα του Θεού τω Θεώ» τι να πω; Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η ανοχή. Είδα και μέσα στο καραβάκι κάποιους με σαγιονάρες, πριν από χρόνια. Αλλά και κάποιους με βερμούδα και σαγιονάρες, μέσα στο Άγιο Όρος. Έρχονται ώρες που δικαιώνω τους Ζηλωτές. Εμείς, ανοχή στο ένα ανοχή στο άλλο, όπως είπε και κάποιος γέροντας: «Καταντήσαμε την οικονομία ,κανόνα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή