Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

11255 - Εκδήλωση Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης και τιμητική διάκριση στον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό


       Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ η καθιερωμένη εκδήλωση του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης για την βράβευση των 700 (επτακοσίων) αριστούχων μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου, παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Συλλόγου. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Μακεδονικό αγώνα και στον ήρωα Παύλο Μελά.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι Συλλόγων Πολυτέκνων. Ο Πρόεδρος κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος τόνισε την ανάγκη για πολύτεκνες οικογένειες για την ευημερία και προκοπή του λαού αλλά και τη λύση του δημογραφικού προβλήματος. Πρόσθεσε επίσης την ανάγκη φιλοπατρίας και διάσωσης της πολιτισμικής μας ταυτότητας, το καθήκον των πολυτέκνων προς το Θεό και την πατρίδα.
Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός μίλησε για το Άγιο Όρος που πάντοτε ενδιαφερόταν για τους πολυτέκνους, «Η πολυτεκνία είναι καρπός της φιλοθεΐας. Ανδρόγυνο σημαίνει πνευματική ενότητα. Δεν υπάρχει επικοινωνία στην οικογένεια. Πρέπει να παραμείνουμε κοντά στην εκκλησία, στον αυθεντικό τρόπο της πνευματικής Ζωής. Όποιος αποφεύγει την τεκνογονία ο Θεός του δίνει την δοκιμασία της ασθενείας. Μας λείπει η απλή πίστη της γριούλας. Ο 20ος αιώνας έδωσε τόσους αγίους. Η Μονή Βατοπαιδίου προσπαθεί και βοηθάει τους πολυτέκνους, θα ζητιανεύω για να βοηθώ τους πολυτέκνους.

Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου