Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

11048 - Το εξαιρετικό αγιορείτικο παρθένο ελαιόλαδο (βίντεο)

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΕυΔόκιμον, παράγεται σε πιστοποιημένες μονάδες, με την επίβλεψη και τη φροντίδα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, με σεβασμό στις παραδοσιακές αρχές της αρχέγονης σχέσης του ανθρώπου με την ελιά. Προέρχεται από ελαιώνες με ιδανικό μικροκλίμα, οι οποίοι καλλιεργούνται με αγάπη και με απόλυτο σεβασμό στους ιερούς ρυθμούς της γης.



Ευλογημένη φροντίδα σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Το ΕυΔόκιμον είναι ένα εξαιρετικό, ανώτερο θρεπτικά, γευστικά και ποιοτικά ελαιόλαδο. Η επιλογή της κατάλληλης στιγμής για την συγκομιδή είναι εξαιρετικής σημασίας για το ελαιόλαδο ΕυΔόκιμον και οι άνθρωποι του, γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της. Ιδανικές είναι οι όχι πολύ ώριμες ελιές, οι οποίες παράγουν χαμηλής οξύτητας λάδι.
Το μάζεμα του καρπού γίνεται με το χέρι και ο καρπός φτάνει στο ελαιοτριβείο την ίδια μέρα με την συλλογή από το δέντρο για να πραγματοποιηθεί η έκθλιψή του. Η παραγωγή γίνεται με την ακριβή αλλά ποιοτικά εγγυημένη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, ενώ με μεγάλη μέριμνα γίνεται η ανάλυση και αξιολόγηση του, καθώς και η προσεκτική συσκευασία και αποθήκευση του.
Στην Ορθόδοξη παράδοση, το ελαιόλαδο αποτελεί θεραπευτικό σύμβολο ίασης σωματικών και ψυχικών ασθενειών – ας θυμηθούμε την χρήση του στο Άγιο Ευχέλαιο, αλλά και στο Άγιο Μύρο.



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/9/18, 10:18 μ.μ.

    Ποιες είναι βρε παιδιά οι πιστοποιημένες μονάδες κ απο ποιον τέλος πάντων πιστοποιούνται...ελεοςέμε την αρλουμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή