Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

4467 - Γέροντας Χρυσόστομος Εσφιγμενίτης. Στα χέρια του Θεού

Ο Μακαριστός Καθηγούμενος της Ι. Μ. Εσφιγμένου Αρχ. Χρυσόστομος Κατσουλιέρης, σε μιά κατάθεση ψυχής, για τον μοναχισμό και το πρόβλημα της Μονής.... Δυστυχώς οι ταλαίπωροι σχισματικοί δεν ξέρουν τι έχασαν! από τον άνθρωπο της αγάπης!

10 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ15/3/14, 9:25 π.μ.

    Ορθως αναγραφεται στον τιτλο η"Ι.Μ.Εσφιγμενου στα χερια του Θεου" και η πορεια θα δειξη την εξεληξιν. Ο μακαριστος και πραος π.Χρυσοστομος μπορουσε ν'αποποιηθη την "υπακοη".Δεν εξηναγκασθη απο κανεναν.Δυνητικα του εγενετο η προτασις υπο των αρμοδιων και εισηλθε εις περιπετειας."Εαν θελης,του ειπαν" και εδεχθη ο πραγματι αγιος Γεροντας.Απωλεσε την ησυχιαν,την γαληνην,την απλοτητα και το ωραιον κελλιον, λογω αγνοιας του σοβουντος επι ετη, προβληματος..Ο Θεος ν'αναπαυση την ψυχη του και να φωτιση ολους τους αλλους,ζηλωτας και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/3/14, 4:30 μ.μ.

      Το κείμενο γράφει:
      "ο πράγματι άγιος Γέροντας"
      Το σωστό είναι:
      "ο πράγματι όσιος Γέροντας"

      Προσοχή!
      Οι μοναχοί δεν είναι άγιοι ούτε Σεβασμιότατοι, ούτε Μακαριότατοι, ούτε Παναγιώτατοι, ούτε Υψηλότατοι, ούτε Μεγαλιότατοι. Οι τίτλοι αυτοί αφορούν άλλα "επιτηδεύματα" και "ειδικότητες"

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/3/14, 9:42 π.μ.

    Οι γνησιοι εσφιγμενίτες είναι σχισματικοί ενὠ οι παπικοι με τους οποίους συνδιαλέγονται ΟΛΟΙ δεν είναι τίποτα παρά αδελφή εκκλησία με μυστήρια και δυνατότητα σωτηρίας.... Ο Θεός να μας φιλάει...Να δω μόνο τι θα πείτε όλοι όταν αυτό το κατασκεύασμα που πάνε να ετοιμάσε και αποκαλείτε πανορθόδοξη σύνοδος θα κατεργείσει όλες τις Οικουμενικές....Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/3/14, 10:33 π.μ.

    Το βίντεο είναι κατάπτυστο!
    Από πού να πρωτοαναιρέσουμε τα λόγια του συχωρεμένου Κατσουλιέρη δεν ξέρουμε.
    Θα πούμε μόνο τούτο.
    Ακούγοντας το βίντεο, ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ο ψευτοηγούμενος αυτός της Μαιμούς Εσφιγμένου
    ότι ΜΕΣΑ στην ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ
    ΟΤΙ Δ Ε Ν ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ.
    Και ενώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΠΑΤΗΣΕ
    ΔΕΧΤΗΚΕ να ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ τον ...ηγούμενο
    ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥΣ
    ΜΕ το Χωροφύλακα
    και να λέει ξεράσματα αγαπολογίας χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.
    ΝΤΡΟΠΗ!
    ΜΗ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
    ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού16/3/14, 3:29 μ.μ.

      Ωχ,μπήκε σε λειτουργία το "βαρύ πυροβολικό" της αίρεσης και του οικουμενισμού!!!Αλλά μἀταια!!!Αδελφέ Μιχάλη,πολλή μελάνη,ή μάλλον πληκτρολόγιο βρε παιδί μου,κατεβατά ολόκληρα,αλλά ούτε λεξη για την ταμπακιέρα!!!Είναι ο "αμνημόνευτος" "Πατριάρχης" Βαρθολομαίος ορθόδοξος;;;Πες μας και κάτι για την ουσία που ταλανίζει εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς και άσε τις δικαστικές αποφάσεις!!!Ουφφφφ!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος16/3/14, 8:05 π.μ.

    ΠΟΙΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; Η ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΩΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑς ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια ερώτηση σε όλους σας παρακαλώ. Πατριάρχη έχουν οι ζηλωτές ??? Πόσες παρατάξεις υπάρχουν στο πάτριο ημερολόγιο ??? Δεν θα μπορούσαν να εκλέξουν Πατριάρχη ??? Εάν οι νεοημερολογήτες είναι παπικοί , οι παλαιοημερολογήτες δεν είναι ειδωλολάτρες που ακολουθούν το ημερολόγιο π.Χ ??? Σας παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος να κατανοήσω το θέμα. Ο μακαριστός Γέροντας Ευθύμιος γιατί παραβρισκόταν μετά την προσευχή στις συνάξεις και ο αντιπρόσωπος της Μονής Εσφιγμένου και εδώ και χρόνια και παραβρίσκετε κανένας απ την Μονή ???? Δεν τους ενδιαφέρουν τα κοινά προβλήματα τους Ορους??? Μήπως κατι άλλο κρύβετε από την ολη υπόθεση ???? Σας παρακαλώ θέλω πειστικές απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού21/3/14, 1:35 μ.μ.

      Αδελφέ χαλκιδική73,προσπαθώ να σου απαντήσω λίγο,εντελώς ταπεινά και ανάξια:
      Νεοημερολογίτης δεν σημαίνει αυτόματα παπικός και το ημερολόγιο δεν χωρίζεται σε προ Χριστού και μετά Χριστόν.Μέχρι το 1581 το ημερολόγιο ήταν ένα,το Ιουλιανό,χωρίς γι'αυτό να είναι ειδωλολατρικό.Και μετἀ την καθιέρωση του νέου απο τον πάπα Γρηγόριο ιγ',οι ορθόδοξοι συνέχισαν να χρησιμοποιούν το πάτριο μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα.Σήμερα,πολλές ορθόδοξες εκκλησίες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το πάτριο (Αγιονόρος,Αγία Αικατερίνη Σινά,Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,Ελληνες παλαιοημερολογίτες,Σερβική,Ρωσική,Γεωργίας,ανά τον κόσμον παλαιοημερολογίτες κλπ.).
      Ο αντιπρόσωπος της Μονής Εσφιγμένου,πατήρ Χαρίτων,αποπέμφθηκε βίαια το 1972 από την Ιερά Κοινότητα,επειδή καθ'υπόδειξη της μονής,δεν συμμετείχε σε δοξολογική εκδήλωση υποδοχής λατινοφρόνων φαναριωτών για λόγους πίστεως.Σημειωτέον ότι στην Διπλή Ιερά Σύναξη του Νοεμβρίου 1971,είχε από κοινού συμφωνηθεί ότι κάθε κυρίαρχη μονή να αντιμετωπίζει τους φιλενωτικούς φαναριώτες,όπως θεωρεί σωστό.Από τότε η Μονή Εσφιγμένου περιμένει μάταια την ανάκληση του αντιπροσώπου της...
      Καλή Σαρακοστή.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος20/3/14, 3:33 μ.μ.

    Απάντηση (Ένας από όλους):
    Εμείς ρωτάμε τον Χριστό και μας δίνει τις πιο πειστικές απαντήσεις.
    Όταν σιωπά ο Θεός, τότε σιωπούμε και εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή