Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

4488 - Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Χιλιανδαρινό αρσανά της ΓιοβάνιτσαΤο σερβικό μοναστήρι, η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου, έχει την ιδιαιτερότητα να έχει δύο αρσανάδες (λιμανάκια που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Μονής), επειδή η εδαφική του έκταση αποτελεί μια εγκάρσια λωρίδα της Αθωνικής χερσονήσου που καταλήγει στις δυο θάλασσες που την περιβρέχουν.    
.......Ο αρσανάς της ανατολικής πλευράς, προς το Θρακικό πέλαγος, απέχει 2,5 χιλιόμετρα από τη Μονή, σε αντίθεση με τη Γιοβάνιτσα που βρίσκεται 8.5 χιλιόμετρα μακρυά. Λόγω των συχνών κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην βόρεια θάλασσα, ιδιαίτερα τον χειμώνα, η Μονή Χιλιανδαρίου χρησιμοποιεί κατά κανόνα τον αρσανά της Γιοβάνιτσας παρ' όλη την διαφορά της χιλιομετρικής του απόστασης από αυτήν.


Στο διώροφο κτίριο υπάρχει εκκλησάκι που τιμάται στους κτίτορες της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου Αγίους Σάββα και Συμεών, καθώς και στον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο, ο οποίος ετιμάτο σε ερημωμένο πλέον Κελλί των Καρυών.

Χθες, Τετάρτη 19 Μαρτίου, ο Ιερομόναχος Μακάριος, Γέροντας του Χιλιανδαρινού Ι. Κελλιού Γέννησης της Θεοτόκου, Μαρουδά, τέλεσε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του αρσανά. Οι φωτογραφίες και το video, που ακολουθούν, είναι από την Λειτουργία και τον περιβάλλοντα χώρο του αρσανά.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου