Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

4464 - Όχι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης σε αντιαγιορειτική εκδήλωση



ν Θεσσαλονίκ τ 14.03.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
πειδ πληροφορηθήκαμε π τ διαδίκτυο τι τν Κυριακ 30 Μαρτίου 2014 στ Συνεδριακ Κέντρο τς Θεσσαλονίκης «. Βελλίδης», διοργανώνεται μ τν πρωτοβουλία θρησκευτικν Συλλόγων τς Καβάλας συγκεκριμένη κκλησιαστικ κδήλωση μ θέμα «ΒΟΑΝΕΡΓΕΣ, Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΒΡΟΝΤΗΣ», εμεθα ποχρεωμένοι ν νημερώσωμε τ πνευματικό μας ποίμνιο τι λη ατ προσπάθεια εναι καθαρς ντιεκκλησιαστικ κα ντικανονικ διότι δν χει λάβει καμμία σχετικ δεια π τν τοπικ κκλησία μας, κα γίνεται π παραβάσει τν κανονικν δικαιωμάτων τς ερς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
κδήλωση ατ π πλέον ποτελε προέκτασιν τς ριδος το γίου ρους σχετικς μ τν κατηργημένην ερν Μονν το σφιγμένου, φο κύριος μιλητς νακοινώνεται τι θ εναι κκλησιαστικ πρόσωπο πο ερίσκεται σ πλήρη ντίθεση πρς τν ερ Κοινότητα το γίου ρους κα πρς τ Οκουμενικ Πατριαρχεο.
Συνιστμε στ κοιν ν ποφύγ  ποιαδήποτε συμμετοχ στν κδήλωση ατ, ποία, προερχομένη π Συλλόγους τς Καβάλας γνώστους σ μς, ποβλέπει σ διαταραχ τς κκλησιαστικς κανονικς τάξεως στν στορικ ερ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. 
κ τς ερς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/3/14, 1:13 π.μ.

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΥΣΦΗΜΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ (((ΣΥΣΤΗΜΑ)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ15/3/14, 9:11 π.μ.

    Απο ποιον να λαβη αδεια kαι ποια παραβασις κανονικων δικαιωματων.Oι ανθρωποι αυτοι προφανως και εμφανως ανηκουν στην εκκλησιαρικη δικαιοδοσια των Γ.Ο.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισαάκ Σολωμού15/3/14, 11:38 π.μ.

    ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ"ΚΑΤΗΡΓΗΜΕΝΗΝ ΙΕΡΑΝ ΜΟΝΗΝ ΤΟΥ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ"ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ!!!ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΟΥΝ!!!"ΑΓΑΠΗ"ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,ΟΜΩΣ,ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΩΜΕΝΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ,ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ,ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟ"ΛΥΚΟΥΣ ΒΑΡΕΙΣ"!!!ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ,ΝΑ"ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ"ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΙΟ,ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΟΤΗΡΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύγε στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την ενημέρωση των πιστών. Μακριά από αντιαγιορείτικες «εκδηλώσεις» παρασυνάγωγων παλιοημερολογιτών! Υπάρχει μία ανακρίβεια: αντί της λέξης «κατηργημένην», θα έπρεπε να υπάρχει η λέξη «κατηλειμμένην».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού15/3/14, 3:42 μ.μ.

      Αδελφἐ Μιχἀλη,το Αγιονόρος είναι παλιοημερολογίτικο ή όχι;Και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων;Και η Αγία Αικατερίνη του Σινά;Και η Ρώσικη Εκκλησία;Και η Σἐρβικη;Και επίσης,ταπεινἀ θα σε συμβούλευα να ανοίξεις το καλύτερο ετυμολογικό λεξικό και να διαβάσεις προσεκτικά το λήμμα "καταλαμβάνω".Και αν θέλεις,ασχολήσου και λίγο με την ουσία του θέματος,που είναι,ποιος ενεργεἰ ορθόδοξα και ποιος κακόδοξα.Αλλά "...μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι...".

      Διαγραφή
    2. αγαπητε Ισαακ το προβλημα δεν ειναι το ημερολογιο αλλα η ενοτητα της Εκκλησιας,που εκφραζεται μεσω του κοινου Ποτηριου.ποια απο τις κατα τοπους εκκλησιες που αναφερεις,παρα το οτι ακολουθουν το παλιο ημερολογιο,αναγνωριζει τους ΓΟΧ και την σχισματικη''Εσφιγμενου'' και κοινωνει με αυτες???? Κ Α Μ Ι Α Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ

      Διαγραφή
    3. Ισαάκ Σολωμού16/3/14, 4:35 μ.μ.

      Αδελφέ Ηλία,τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!!!Συμφωνείς να ξαναβρεθούμε εδώ,μετά την "πανορθόδοξη σύνοδο" του 2016,όταν εσύ θα κοινωνείς σε κοινό ποτήριο με τον "ευλογημένο τον ερχόμενο εν ονόματι Κυρίου" πἀπα;;;; Ολα τα υπόλοιπα,ΓΟΧ,"σχισματικές Εσφιγμένου",¨γνήσιοι Κατσουλιέρηδες" κλπ,είναι για την φτηνἠ κατανάλωση,και προπαντός για τα παχυλά κοινοτικά κονδύλια.Αντε και καλή Σαρακοστή...

      Διαγραφή
    4. αγαπητε Ισαακ εκανες ερωτηση και σου απαντησα,σχετικα με τις αλλες ανα τον κοσμο ορθοδοξες εκκλησιες. εισαι υπερ του στριβειν δια του αρραβωνος οταν δεν σε συμφερει?

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού15/3/14, 3:48 μ.μ.

      Αδελφέ Ηλία,αν δεν το λες ειρωνικά,που δεν νομίζω,διάβασε κι΄εσύ παραπάνω.Καλή Σαρακοστή σ΄όλους.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/3/14, 3:14 μ.μ.

    Συμπέρασμα:
    Οι εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης δεν χωνεύουν τους θρησκευτικούς συλλόγους Καβάλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Πρόκειται για πληρωμένη εκδήλωση των υποστηρικτών της κατάληψης εις βάρος της μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους! Ο ηγούμενος της ιεράς μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους λέγεται Βαρθολομαίος Γαζέτας και δεν είναι ο ομιλητής της εκδήλωσης αυτής, που αυτός ψευδώς αναφέρεται σαν «καθηγούμενος». Ο ομιλητής λέγεται Ματθαίος/Μεθόδιος Παπαλαμπρακόπουλος και δεν έχει κανονική χειροτονία ιερέα, είναι καθηρημένος, είναι σχισματικός, ενώ επίσης δεν αναγνωρίζεται από το Άγιον Όρος ή από την Εκκλησία της Ελλάδος ή από οποιαδήποτε άλλη ορθόδοξη Εκκλησία ή Πατριαρχείο. Ο συγκεκριμένος κύριος είναι δυστυχώς ο αρχηγός της ομάδας ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ της εν λόγω μονής. Καταληψίες κατέστησαν οι συγκεκριμένοι ρασοφόροι κύριοι της ομάδας του κου Παπαλαμπρακόπουλου, διότι αρνήθηκαν, κατόπιν σχετικών αποφάσεων Εκκλησίας και Πολιτείας, να εγκαταλείψουν το μοναστήρι (στο οποίο παρατύπως εισήλθαν). Στο Άγιον Όρος ο συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστός σαν «ψευτοηγούμενος» ή «ανυπάκουος» και η ομάδα του έχει αυτοαποκοπεί από όλο το Άγιον Όρος, παραβαίνοντας παράλληλα και με πολλούς τρόπους τον Καταστατικό Χάρτη Αγίου Όρους.

    2. Ο κος Παπαλαμπρακόπουλος έχει μακρό παρελθόν διασποράς παρομοίων εξωφρενικών θέσεων, όπως αυτές που μεταφέρει στις ομιλίες του, σε τηλεοπτικές εκπομπές τύπου «Χαρδαβέλλα» και σε ιστολόγια ακραίων, εθνικιστών ή φανατικών/ζηλωτών. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα του έχει χάσει πολλά από τα πολιτικά, δημοσιογραφικά και οικονομικά ερείσματα που είχε, γι' αυτό και έχει «χαθεί από προσώπου τηλεόρασης».

    3. Συχνά ο συγκεκριμένος κύριος λέει α) πως η ομάδα του βιώνει «στέρηση τροφίμων και φαρμάκων» από το έτος... 2002! Εντούτοις, μια χαρά ζουν και βασιλεύουν σαν καταληψίες μέσα στην ταλαίπωρη μονή Εσφιγμένου και μάλιστα απαγορεύουν την είσοδο στη μονή της... Αστυνομίας, της Αρχαιολογίας, της Πολιτικής Διοίκησης Αγίου Όρους και της Πυροσβεστικής! β) πως «δεν έχουν ρεύμα και τηλέφωνο», ενώ διαθέτουν κινητά τηλέφωνα και οργανωμένο δίκτυο υποστηρικτών με δεκάδες ιστοσελίδες! γ) πως «η ομάδα του πολιορκείται», ενώ ο ίδιος εμφανίζεται συχνά-πυκνά σε πολυτελή ξενοδοχεία (π.χ. Κάραβελ Αθηνών) και σε παλιοημερολογίτικες τελετές στη Λυκόβρυση Αττικής ή στο Χαϊδάρι. Οι ρασοφόροι της ομάδας του μπαινοβγαίνουν παρανόμως και ανενόχλητοι από τα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους ή με καΐκια που ελλιμενίζονται παρανόμως στη μονή Εσφιγμένου από την Ιερισσό και τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. Επίσης, η ομάδα του έχει βάλει κάγκελα περιμετρικά της μονής και δικοί του μπράβοι (τους οποίους συχνά εμφανίζει σαν «μοναχούς») κάνουν έλεγχο στην πύλη της μονής σε όποιους θέλουν να εισέλθουν! δ) πως «γερόντια παθαίνουν αδιάγνωστα», ενώ ο ίδιος και η ομάδα του εμφανίζουν προ πολλού σχωρεμένα γεροντάκια σαν «βιτρίνα», ώστε να έλξουν την συμπάθεια της κοινής γνώμης. Εδώ εγείρεται και το θέμα ότι ενώ ο μοναχός είναι «νεκρός για τον κόσμο», ο «μοναχός δεν ζητά τα δίκια του», ο συγκεκριμένος κύριος και η ομάδα του (που εμφανίζονται ψευδώς σαν μοναχοί) επενδύουν τα μάλα στην υποστήριξη που ζητούν από τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίες οι τηλεοπτικές εμφανίσεις και τα «διαγγέλματα» μέσω youtube. Σαν να μην έφταναν αυτά, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ομάδας κατάληψης της μονής Εσφιγμένου φτάνουν χρήματα μέσω εράνων που κάνουν διάφοροι παλιοημερολογίτικοι ή εθνικιστικοί σύλλογοι. Η ταπεινολογία, οι υπερβολές, η ιεροκατηγορία, η αυτοηρωοποίηση, η αυτοδικαίωση και η επιτηδευμένη επίκληση της συμπάθειας (βρίθουν στις ομιλίες του εν λόγω κυρίου), όπως ρητά αναφέρει το Γεροντικό, σηματοδοτούν ΕΠΑΡΣΗ, ΕΓΩΙΣΜΟ και ΑΔΙΚΟ. Ας μην ξεγελιόμαστε από τις μεγαλοστομίες των καταληψιών! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ήρωες, ομολογητές και διωκόμενοι», μόνο και μόνο επειδή ως τέτοιοι ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ! Δεν είναι καν ορθόδοξοι μοναχοί, είναι βαρυνόμενοι με τελεσίδικες αστικές και ποινικές καταδίκες, σχισματικοί, απελαθέντες τελεσιδίκως από το Άγιον Όρος. Δυστυχώς, μόλις υλοποιηθεί από την αστυνομία η άρση της κατάληψης, τον κο Παπαλαμπρακόπουλο και τους άμεσους συνεργούς του, τους περιμένει η ΦΥΛΑΚΗ! Δείτε: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=151872

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισαάκ Σολωμού16/3/14, 1:57 μ.μ.

      ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ!!!ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ,ΒΛΕΠΩ,ΤΟ "ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ"!!!ΜΕ ΨΕΥΔΗ,ΟΜΩΣ,ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟΓΝΩΜΟΥΣ "ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ",ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΘΕΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ,ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ!!!

      Διαγραφή