Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

2531 - Μονή Εσφιγμένου: Kαί νέα καταδίκη για την κατάληψη. Η Πολιτεία θα ακούσει;



Την πρώτη φορά που οι καταληψίες του Αντιπροσωπείου της Μονής Εσφιγμένου καταδικάστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2006 όλοι ανέμεναν ότι η Πολιτεία θα το εκκένωνε αμέσως. Όταν ήλθε η καταδίκη για την κατάληψη της ίδιας της Μονής (2009) η Πολιτεία μας διαβεβαίωσε ότι επιτέλους θα εφαρμοζόταν η νομιμότητα. Πλέον δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι οι συγκεκριμένες καταλήψεις συνιστούν ποινικά αδικήματα. 
.......Από το 2011 οι δύο παραπάνω αποφάσεις κατέστησαν τελεσίδικες. 
.......Τον περασμένο Σεπτέμβριο ήλθε νέα καταδίκη για την κατάληψη του Αντιπροσωπείου.
.......Χθες, 9.1.2012, προστέθηκε μία επιπλέον για το ίδιο θέμα, πάλι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Κι αυτή τη φορά η ποινή ήταν μεγαλύτερη (φυλάκιση 8 μηνών).
.......Παρ’ όλα αυτά η νομιμότητα εξακολουθεί να αφήνει αδιάφορη την Πολιτεία ενώ τα ποινικά αδικήματα συνεχίζονται και οι καταληψίες πιθανώς διασκεδάζουν με τις καταδίκες. Άλλωστε την γραμμή είχε χαράξει ευθύς εξ αρχής ο ηγέτης τους με δήλωσή του το 2005: «παρά τας αποφάσεις και προς λύπην του Συμβουλίου της Επικρατείας, παραμένομεν κ.λπ.». 
.......Την 10ην Οκτωβρίου 2011, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών, στο Αντιπροσωπείο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές: 
.......«...Ευχόμεθα όπως η επομένη επίσκεψις ημών εις την Μονήν πραγματοποιηθή εις το κτηριακόν συγκρότημα αυτής, το υπό κατάληψιν σήμερον υπό των σχισματικών, παρά πάσαν έννοιαν κανονικότητος και νομιμότητος. Ασφαλώς, η ιστορία θα αποδώση ευθύνας εις τους συντελούντας εις την παράτασιν της εκρύθμου και απαραδέκτου ταύτης καταστάσεως, είτε αυτοί είναι εκκλησιαστικοί είτε κοσμικοί. Η καταδίκη και η καταισχύνη αυτών θα είναι βαρεία. Από της Μητρός εκκλησίας δεν θα παύσωμεν να υποστηρίζομεν την κανονικήν τάξιν και το δίκαιον μέχρι της κατισχύσεως αυτού. Ζη Κύριος ο Θεός!» 
.......Ας τα ακούν αυτοί που πρέπει. 

.......http://www.amen.gr/article11935

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/1/13, 10:34 μ.μ.

    Χάρηκα πολύ που είδα στη φωτογραφία της ανάρτησης τον Άγιο Γέροντα Χρυσόστομο τον Ηγούμενο της νέας Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου, ο οποίος σηκώνει αυτό το Σταυρό τόσα χρόνια!

    Ο Θεός όμως τον ευλογεί πολύ και αυτό το βλέπουμε όλοι όσοι πηγαίνουμε στην Πανήγυρη της Υπαπαντής στο Χαλάνδρι, (του Μετοχίου της ΙΜ Εσφιγμένου) όπου ο Γέροντας έρχεται κάθε χρόνο και μας ευλογεί και μας ενδυναμώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή