Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

9623 - Συγκίνηση! Στους καταδρομείς της Ρεντίνας η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου (φωτογραφίες και βίντεο)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε προχθές Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 ο φακός του kranosgr. Ήταν την ώρα που η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειραρίου επέστρεφε στο Άγιον Όρος.
Σύμφωνα με το έθιμο που τηρείται κάθε χρόνο, την παραμονή της εορτής του Γενέσιου της Θεοτόκου η Θαυματουργή Εικόνα μεταφέρετε από το Άγιον Όρος στην πόλη του Σοχού Λαγκαδά και από εκεί με λιτανεία στο γυναικείο μετόχι της μονής την Ι.Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού.
Για μία εβδομάδα χιλιάδες πιστοί επώνυμοι και ανώνυμοι από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λάβουν τη χάρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου η οποία προθύμως υπακούει και ελεεί όλους όσους την ευλαβούνται και την επικαλούνται με πίστη.


Οι φετινές θρησκευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν προχθές Πέμπτη το μεσημέρι όπου μετά την πολύωρη αγρυπνία, την πρωινή θεία λειτουργία και την παράκληση η εικόνα αναχώρησε και πάλι για το σπίτι της στο Άγιον Όρος.
Με την παρουσία του σεπτού Ποιμενάρχη της περιοχής Λαγκαδά κ. Ιωάννη, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Γέροντα Γρηγορίου, πλήθος πιστών με τα αυτοκίνητά τους και λεωφορεία συνόδευσαν με πομπή την εικόνα έως την Ουρανούπολη.
Από εκεί δύο πλοία ένα με την Θαυματουργή εικόνα, τους πατέρες της μονής και τους άνδρες μετέβησαν στο Δοχειάρι ενώ το δεύτερο που παρέλαβε τις γυναίκες, τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους ακολούθησε και παρέμεινε στην προκαθορισμένη απόσταση από τον αρσανά της μονής.
Μετά από σύντομη δέηση οι Πατέρες μετέφεραν την εικόνα στο μοναστήρι μέχρι και του χρόνου που και πάλι θα μεταφερθεί για το καθιερωμένο ετήσιο προσκύνημα.
Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων
Φέτος για πρώτη φορά στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ενεργά και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Συγκεκριμένα την ημέρα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αντιπροσωπεία της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων - Αλεξιπτωτιστών από τη Ρεντίνα, παρευρέθηκε στην τελετή αναχώρησης της εικόνας της Παναγίας από τη Μονή. Μάλιστα πριν την αστυνομία και τον Μητροπολίτη Λαγκαδά προπορευόταν στρατιωτικό όχημα των καταδρομέων.
Κατά την άφιξη της πομπής μπροστά από την Ταξιαρχία ο δρόμος έκλεισε και η εικόνα πέρασε μπροστά από τους άνδρες και της γυναίκες τόσο του στρατοπέδου καθώς και της ΣΣΕ που βρισκόταν στην περιοχή.
Μετά το προσκύνημα του Ταξίαρχου Κωνσταντίνου Παπαδημητρίου και του Υποδιοικητή Συνταγματάρχη Στέλιου Γασπαράκη, το αυτοκίνητο με τη θαυματουργή εικόνα οδηγήθηκε εντός της πύλης του στρατοπέδου όπου οι πάντες είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την Παναγία καθώς και να ασπασθούν Σταυρό με τίμιο ξύλο από την Ιερά Μονή που είχε δοθεί στον  Μητροπολίτη Λαγκαδά Λιτής και  Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.
 Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο kranosgr, η στάση με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου για προσκύνημα στους Καταδρομείς της Ρεντίνας θα καθιερωθεί από τον Μητροπολίτη, τη Μονή και το ΓΕΣ και θα γίνεται κάθε χρόνο. Μάλιστα μαζί με τον Δήμαρχο Λαγκαδά και την αστυνομία, θα υπάρχει και στρατιωτική αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει την εικόνα μέχρι τον αρσανά της μονής.



Δείτε τις φωτογραφίες εδώ: https://kranosgr.blogspot.gr/2017/09/blog-post_888.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου