Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

9485 - Μήνυμα του Αγίου Όρους περί της Αγίας και Μεγάλης εν Κρήτη Συνόδου

Η Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στο Άγιο Όρος με θέμα συζήτησης την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας και στην κριτική που ασκήθηκε κατά καιρούς για τη στάση που κράτησε το Άγιο Όρος.












7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/7/17, 8:03 π.μ.

    Εκπληκτικό κείμενο, ας γίνει οδηγός σε κάθε ανησυχία και κίνδυνο παρεκτροπής....
    Πλήρες Θείας χάριτος.
    ΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρά και ευχαρίστησις μεγάλη, αδερφέ Γιάννη, για την επανεμφάνιση της σελίδας live και όχι μόνο σαν αρχείο. Πολλή χαρά και Χάρις (εύχομαι ο ελάχιστος).

    Θλίψη και απορία (επίσης μεγάλη) για το κείμενο της Διπλής Συνάξεως του Αγίου Όρους. Γενικόλογο και μακριά από τον προβληματισμό ολόκληρου και πλέον έτους, από της του Κολυμπαρίου Συνάξεως και όλων των μετέπειτα αντιδράσεων και δράσεων, Χριστεπώνυμου πληρώματος και Εκκλησίας. Σα να μην πέρασε αυτός ο χρόνος και να μην έγινε καμία αντίδραση, ενέργεια, προβληματισμός, συγκέντρωση.

    Μάλλον δεν καταλαβαίνουν τον θεσμό που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν, ούτε θεολογικά ούτε ιστορικά. Μεγάλη θλίψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγα και πιο προσεκτικά τα λόγια σας για τους Αγιορείτες.
      Μην πέφτετε στη παγίδα του διαβόλου τόσο εύκολα.
      Και να αποφεύγεις φίλε daffymar blogs όπου δέχονται σχόλια μόνο πλανεμένων Ιεροκατηγόρων. Αν νομίζεις ότι είσαι τόσο άξιος και αγιος για να έχεις τόσοι θλίψη για τους Ισάγγελους, τους επίγειους Αγγελους, κάτι δεν πάει καλά.
      Δεν είναι προσωπικά σε εσένα daffymar το σχόλιο μου, αλλά σε όλους όσους είναι εύκολοι στο να Ιεροκατηγορούν. Ειδικά τους Αγιορείτες έχω μεγάλη Αγάπη.
      Και όποιος κατηγορεί Αγιορείτες να γνωρίζει οτι έχει απέναντί του τη Παναγιά. Είναι Δική Της "δουλειά" οι Αγιορείτες όχι δική μας...
      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Βασίλη, κοίτα να δεις.....
      Στο Άγιο Όρος πήγαινα από το ΄73 μέχρι 2003.(Κατόπιν λόγοι υγείας με εμποδίζουν να συνεχίζω το προσκύνημα στα Άγια χώματά του).
      Τους μοναχούς τους γνώρισα από κοντά.(Δεν ήμουν επισκέπτης.) Φιλώ το χέρι τους που κάνει αναρίθμητα κομποσκοίνια (κι αν μπορούσα να γονατίσω θα φίλαγα και τα ποδαράκια τους) στην Προστάτιδα του Αγίου Όρους, αλλά εγώ τους μοναχούς που γνώρισα δεν είχαν χρόνο ούτε την φύση προσέξουν.! Διακόνημα, εκκλησία, προσευχή.
      Όσο για το ταγγαλάκι, ταπεινά ζητώ συγνώμη.
      Μεγαλώνοντας είχα σαν πρότυπο τους μοναχούς της Ζωγράφου που τους κάψανε οι Λατίνοι με συνεργό τους τον Πατριάρχη Βέκκο, οι οποίοι αν και μπορούσαν να φύγουν και να σωθούν, έμειναν 'τοις κείνων ρείμασι πειθόμενοι" (δηλ. των Αγίων Πατέρων) και όχι κάνοντας 'οικονομία' αφήνωντάς τα στην Παναγία.
      Κι εγώ αγαπώ τους Αγιορείτες, όμως την απαθή στάση τους τονίζω και δεν τους κατακρίνω. Σαν άνθρωποι (επίγειοι Άγγελοι), ταπεινά νομίζω, κάνουνε σφάλμα.

      Διαγραφή
  3. Να είσαι καλά αδελφέ μου. Όλοι είμαστε στενοχωρημένοι με τον παλιό-οικουμενισμό με τα δαιμονικά τους παγκόσμια συμβούλια "εκκλησιών".
    Και οι Αγιορείτες μας είναι πολύ πιο στενοχωρημένοι από εμας.
    Και πάλι να είσαι καλά, και ευχαριστώ το ιστολόγιο που με ανέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/7/17, 8:40 π.μ.

    Ευχαριστη εκπληξη,η επανεμφανιση αρθρων στο blog,ασχετα με την θεση που παιρνει στο θεμα της αιρεσεως του οικουμενισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χαιρόμαστε για την συνέχιση των δημοσιεύσεων!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή