Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

9403 - Ο Πατριάρχης των Σέρβων στο Βατοπαίδι


   Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πεκίου, Μητροπολίτης Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχης των Σέρβων κ. Ειρηναίος έφτασε στη Μονή Βατοπαιδίου στις 15:00 σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2016.
Τον υποδέκτηκαν στην πύλη της Μονής ο Καθηγούμενος Αρχιμανδίτης κ. Εφραίμ και η Βατοπαιδινή αδελφότητα. Εισερχόμενοι από την πύλη προς το καθολικό της Μονής, ψάλθηκε προς τιμή του Πατριάρχη το Άξιόν Εστιν.

Στην εκκλησία, ο Γέροντας Εφραίμ προσφώνησε καταλλήλως τον Μακαριώτατο και αναφέρθηκε στις σχέσεις της Μονής Βατοπαιδίου με την Εκκλησία της Σερβίας, από την εποχή των ιδρυτών του κράτους και της Εκκλησίας της Σερβίας Αγίων Συμεών του Μυροβλύτου και Σάββα, πρώτου Αρχιεπισκόπου Σερβίας.
Ο Πατριάρχης, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε για την πρόσκληση, αναφέρθηκε κι αυτός στις σχέσεις της Μονής με την Εκκλησία της Σερβίας και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου. Πρωτοήλθε σαν φοιτητής το 1951.
Στη συνέχεια βγήκε μια αναμνηστική φωτογραφία της αδελφότητος με τον Πατριάρχη. Ακολούθησε το καθιερωμένο αγιορείτικο συνοδικό.
Παρατέθηκε δείπνο στον Μακαριώτατο με τη συνοδεία του.
Πριν την αποχώρησή του ο Πατριάρχης φύτεψε αναμνηστικά ένα έλατο στην είσοδο της Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου