Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

13369 - Η μορφή και η εμφάνιση του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη

Σειρά κυριακάτικων κηρυγμάτων
του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία
Στα κυριακάτικα κηρύγματά μας, αδελφοί χριστιανοί, μιλάμε για τον αγιορείτη Γέροντα άγιο Σιλουανό. Σήμερα θα μιλήσουμε για την μορφή του και την εμφάνισή του. 
Εξωτερικά ήταν πολύ απλός. Είχε ρωμαλέο σώμα, στιβαρά χέρια εργάτου, ωραίο και στρογγυλό μέτωπο, βλέμμα επιεικές και γαλήνιο, αλλά προσεκτικό, κουρασμένο όμως πολλές φορές από την αγρυπνία και τα δάκρυα. Είχε γένια μεγάλα και πυκνά και μαύρα μαλλιά μέχρι τα γηρατειά του. Η όψη του ήταν

13368 - Συμπροσευχόμαστε με το Άγιο Όρος για την Ελλάδα

      Την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 στις 21:00, ενώνουμε τις προσευχές μας στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεστεί στο Άγιο Όρος, αφιερωμένη στην Παναγία και στον Άγιο Χαράλαμπο για την πανδημία του κορωνοϊού.
Όλοι καλούμαστε να συνταχθούμε με τις προσευχές των Αγιορειτών Μοναχών.

13367 - Οι επιστολές και τα ποιήματα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού. Ηχητική απόδοση του βιβλίου. Μέρος 7ο


Προηγούμενα:

13366 - Μοναχός Γερμανός Διονυσιάτης (1840 - 24 Μαρτίου 1924)

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα της Θεσσαλίας το 1840. 
Διακρινόταν για τη μεγάλη του ταπείνωση. Γράφει περί αυτού ο ευλαβέστατος μο­ναχός Λάζαρος Διονυσιάτης († 1974): «Ούτος ο μακάριος Γερμανός είχεν έμφυτον εν τη καρδία του την αγίαν ταπείνωσιν και τα εξ αυτής συνακόλουθα χαρίσματα και αρετάς: πραότητα, ακακία, σεμνότητα και το παιδικόν και άπλαστον του χαρακτήρος του. Εκ νεαράς ηλικίας έπασχεν ο μακαρίτης από κήλην, η οποία τόσον είχεν εξογκωθή,  Διαβάστε περισσότερα »