Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

13348 - Η Ακολουθία των Γ' Χαιρετισμών στο Ιερό Κουτλουμουσιανό Κελλί Μεγάλης Παναγίας στις Καρυές του Αγίου Όρους


Ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών από Ιερό Κουτλουμουσιανό κελλίον Μεγάλης Παναγίας Καρυές Άγιον Όρος. Στο παρεκκλήσιον των Άγιων Παρθενίου επ. Λαμψάκου, Αγίου Λουκά του ιατρού και Αγίου Μεγ. Δημητρίου. (βρίσκεται πάνω από την Παναγούδα εκεί που ασκήτευσε ο Όσιος Παΐσιος )

13347 - Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους: Φόβος και Πίστη μπροστά στη δοκιμασία

Με αφορμή την προσωρινή απαγόρευση τέλεσης της εκκλησιαστικής λατρείας, καθώς επίσης και την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους να αντιμετωπίσει την ελαύνουσα επιδημία επιδιδόμενη εντονότερα στην πρακτική φιλοσοφία των πατέρων, δηλαδή στην άγρυπνη δέηση για τη σωτηρία όλου του κόσμου, η Ιερά Μονή μας έκρινε εποικοδομητική την κατάθεση των παρακάτω σκέψεων.

13346 - Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας (Γ΄) στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους

13345 - Θεοφάνης ο Κρης. Εικόνες από τον ιερό ναό του Πρωτάτου.13344 - Τεκμηριώνοντας την πατερική και θύραθεν σοφία στις Βιβλιοθήκες Ιερών Μονών του Αγίου Όρους


Ομιλία του Συμεών Πασχαλίδη, στην εκδήλωση «Ψηφιακή ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος Ιερών Μονών Αγίου Όρους», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.
Σχετικά: