Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

13222 - Εορταστικό τριήμερο στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, παρευρέθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος, Αρχιμ. Αλεξίου. Κατά την Παρασκευή 21.2, μετά τον Εσπερινό προέστη του μνημοσύνου που ετελέσθη προς ανάπαυσιν των κεκοιμημένων αδελφών ημών. Διαβάστε περισσότερα »

13221 - Ο Σιδηροκάστρου Μακάριος στο Άγιο Όρος με ομάδα προσκυνητών (φωτογραφίες)

Το κατ' έτος προσκύνημά τους στο Άγιο Όρος πραγματοποίησαν οι νεολαίοι της ενορίας του Βαμβακοφύτου όπως κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια μια εβδομάδα πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Σαράντα νέοι ηλικίας 20-45 ετών όλοι καταγόμενοι απο τη ζωντανή και μεγάλη κωμόπολη του Βαμβακοφύτου με τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

13220 - Η ευλογία της πολύτεκνης οικογένειας (Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός)


Ομιλία του Γέροντα Εφραίμ Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στην ετήσια εκδήλωση της Ενώσεως Πολυτέκνων Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020.

13219 - Φωτογραφίες από την Αγρυπνία στην Ιερά Καλύβη του Αγίου Χαραλάμπους

        Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέσθηκε η Ιερά Αγρυπνία για την πανήγυρη του Αγίου Χαραλάμπους (σ.σ. με το παλαιό ημερολόγιο 23/10 Φεβρουαρίου, που τηρείται στο Άγιο Όρος) στην Ιερά Καλύβη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Γέροντος Ιλαρίωνος Μοναχού,  στην Αγιοπαυλίτικη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους.
Η Ιερά Νέα Σκήτη είναι χτισμένη κοντά στη θάλασσα. Ιδρύθηκε το 1760 και ανήκει στο μοναστήρι του Αγίου Παύλου. Αποτελείται από 37 Καλύβες. Σήμερα στη Νέα Σκήτη υπάρχουν 60 μοναχοί και ακολουθούν τον ιδιόρρυθμο ρυθμό μοναστικής ζωής.

13218 - Παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου τα εγκαίνια της έκθεσης για τον Άγιο Σάββα τον Χιλιανδαρινό στο Βελιγράδι (φωτογραφίες)

Η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Ι. Μονής Χιλανδαρίου που εδρεύει στο Βελιγράδι, και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 800 ετών από την ενθρόνιση του Αγιορείτη Αγίου Σάββα του Χιλανδαρινού, ως πρώτου αρχιεπισκόπου της Σερβίας (1219 – 2019), παρουσιάζουν από κοινού την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, σύγχρονων εικαστικών αποτυπώσεων με

13217 - Κυριακή των Απόκρεω

Όπως πριν από κάθε αγώνα ο αθλητής προετοιμάζεται για να είναι έτοιμος να αγωνιστεί, έτσι και η αγία μας Εκκλησία, ως φιλόστοργη μάνα, ετοιμάζει τα παιδιά της για την περίοδο του αγώνα της μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Κυριακή των Απόκρεω σήμερα και η ευαγγελική περικοπή μάς υπενθυμίζει την μέλλουσα κρίση.

13216 - Ιερομόναχος Καλλίνικος Αγιορείτης (†23 Φεβρουαρίου 1961)

Από την Κέρκυρα που γεννήθηκε ήλθε νέος στο Άγιον Όρος. Μόνα­σε για ένα διάστημα στο Κελλί των Αγίων Αποστόλων – Αλυπίου των Καρυών και κατόπιν στη μονή του Αγίου Παύλου. Έλαβε έτσι δύναμη για τον αγώνα μιας ολόκληρης ζωής. Επέστρεψε στην πατρίδα του και χειροτονήθηκε ιερεύς.
Ως ηγούμενος της μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας (1953- 1961), ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Διαβάστε περισσότερα »

13215 - Όσιος Δαμιανός ο Εσφιγμενίτης (†1280)


Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 23 Φεβρουαρίου