Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

13200 - Οι επιστολές και τα ποιήματα του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού. Ηχητική απόδοση του βιβλίου. Μέρος 2ο


Προηγούμενα:

13199 - Έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας στο Βελιγράδι: «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας o Χιλανδαρινός». Σύγχρονη εικαστική αποτύπωση

Η Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Ι. Μονής Χιλανδαρίου που εδρεύει στο Βελιγράδι, και με την ευκαιρία συμπλήρωσης 800 ετών από την ενθρόνιση του Αγιορείτη Αγίου Σάββα του Χιλανδαρινού, ως πρώτου αρχιεπισκόπου της Σερβίας (1219 – 2019), παρουσιάζουν από κοινού την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, σύγχρονων εικαστικών αποτυπώσεων με θέμα «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας o

13198 - Γέροντας Μάξιμος Ιβηρίτης: Μπαρούτι αντί λιβάνου στα θυμιατά, για να σωθεί το Γένος


Ο Γέροντας Μάξιμος Ιβηρίτης, πρώην πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, μίλησε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στο Βελλίδειο με θέμα: «Μακεδονικαί αναμνήσεις και νοσταλγίαι»
Αναφέρθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών και στις άλλες δυσκολίες που έρχονται, επισημαίνοντας πως «μόνον ο Θεός και η ισχύς των όπλων θα σώσουν την Ελλάδα!» Και γι΄ αυτό ζήτησε «μπαρούτι αντί λιβάνου στα θυμιατά» για να σωθεί το Γένος στις πολύ κρίσιμες ώρες που έρχονται!

13197 - Μοναχός Χαράλαμπος Καψαλιώτης (1914- 18 Φεβρουαρίου 1998)

Τον γνωρίσαμε στις Καρυές. Πάντα σκυφτός, φτωχός, να φτιάχνει κομποσχοίνια· γι’ αυτό τον έλεγαν· Γερο-Χαράλαμπος ο κομποσχοινάς. Πάντα ευδιάθετος, μ’ ένα κρυφό μειδίαμα και να λέει ασταμάτητα την ευχή, την ευχή του Ιησού.
Γεννήθηκε στα Βουρλά της Μ. Ασίας το 1914. Ήλθε στο Άγιον Όρος το 1937. Επέστρεψε στον κόσμο, όπου πήρε μέρος στον πόλεμο κατά των κατακτητών Γερμανών. Σε μία μάχη γλύτωσε ως εκ θαύματος. Να πως το διηγείται ο ίδιος:  Διαβάστε περισσότερα »