Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

13087 - Όταν ένας άνθρωπος γίνεται σύμβολο θυσίας

Του Αρχιμ.Κοσμά Θασίτη, 
Πρωτοσυγκέλλου Ιεράς Μητροπόλεως Κατάνγκας
Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι με το πέρασμά τους άφησαν τα ίχνη της παρουσίας τους ζωντανά σ’ αυτή τη ζωή. Το παράδειγμά τους έγινε σύμβολο, το οποίο δείχνει στις επόμενες γενιές ποια πρέπει να είναι η πορεία τους σ’αυτή τη ζωή.
Πορεία, η οποία συνοδεύεται με την αγάπη και την θυσία. Δύο αρετές, που είναι μεταξύ τους άρρηκτα συνδεδεμένες.

13086 - Φόρος τιμής στον μάρτυρα Ιεραπόστολο του Κονγκό π. Κοσμά Γρηγοριάτη

Στις 27 Ιανουαρίου 2020 συμπληρώνονται 31 χρόνια από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Ιεραποστόλου του Κονγκό π. Κοσμά Γρηγοριάτη, που σε ηλικία 47 ετών σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Κονγκό.
Ο πατήρ Κοσμάς, που έζησε και μεγάλωσε στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, υπήρξε ο πρώτος Ιεραπόστολος του Κολουέζι του Κονγκό

13085 - Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου

Φωτογραφίες από την περυσινή πανήγυρη


      Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου στη μνήμη του κτίτορά της Αγίου Σάββα, του πρώτου Αρχιεπισκόπου των Σέρβων. Απόψε στο μοναστήρι θα τελεσθεί Αγρυπνία και αύριο, 27/14 Ιανουαρίου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

13084 - Η τιμή του αγίου Σάββα στην Μονή Χιλανδαρίου και στα Χιλανδαρινά Κελλιά των Καρυών του Αγίου Όρους. Η μαρτυρία των εικόνων (Γέρων Συμεών Διονυσιάτης - Κ. Βαφειάδης)


       Εισήγηση στην Επιστημονική Ημερίδα της Αγιορετικής Εστίας, με τίτλο: «Ο Αγιορείτης Άγιος Σάββας ο Χιλανδαρινός», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Στέφανος Δραγούμης του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019.