Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

12837 - Η Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου (φωτογραφίες)

Αποστολή Άγιο Όρος- Ραφαήλ Γεωργιάδης
Την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου πανηγυρίζει το Άγιον Όρος με επίκεντρο την Ι.Μονή Χιλανδαρίου.  Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με την αγιορειτική τάξη τελέστηκε και φέτος, η καθιερωμένη αγρυπνία.
Η αγρυπνία ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Διοκλείας κ. Μεθοδίου, βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτη

12836 - Παρουσίαση επετειακής έκδοσης για τον μακάριο Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή στη Θεσσαλονίκη

Με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)»,η Μονή Βατοπαιδίου διοργανώνει για την παρουσίαση της νέας αυτής εκδόσεως εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
Ο μακάριος Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής (1897-1959) έζησε σε μία περίοδο κρίσης και λειψανδρίας του Αγιορειτικού μοναχισμού. Επανέφερε με τον εμπειρικό τρόπο ζωής του ξανά την διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά περί ησυχασμού στον σύγχρονο αγιορειτικό και εν γένει στον ορθόδοξο μοναχισμό. Ήταν ένας άξιος συνεχιστής της ησυχαστικής και φιλοκαλικής παραδόσεως, που συνέβαλε τα μέγιστα στην πνευματική άνθηση και επάνδρωση του Αγίου Όρους.