Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

12829 - Τι θα έλεγε ο Άγιος Πορφύριος στους σημερινούς νέους

Στὸν Μητροπολιτικὸ Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Μαρίνας Ἀρτέμιδος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μεσογαίας καὶ Λαυρεωτικῆς πραγματοποιήθηκε ἐκδήλωση, στίς 10 Μαρτίου 2018, μὲ συνδιοργανωτὲς τὴν Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη καὶ τὸν Ἱερὸ Ναὸ Ἁγίας Μαρίνας.
Ὁμιλητὴς τῆς ἐκδήλωσης ἦταν ὁ ἀξιότιμος κος Κωνσταντῖνος Γανωτής, γυμνασιάρχης, φιλόλογος, συγγραφέας καὶ ραδιοφωνικὸς

12828 - Ο Άγιος που χαϊδεύει τις καρδιές των πονεμένων!

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr
Ήταν τόσο χαρισματικός ο άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, που 28 χρόνια μετά το θάνατό του, το 1991, και συγκεκριμένα στις 2 Δεκεμβρίου, οπότε και εορτάζεται η μνήμη του, πολλοί πονεμένοι τον νιώθουν να χαϊδεύει τις καρδιές τους!
Όπως όταν ζούσε, έτσι και τώρα, είναι δίπλα στους θαλασσοδαρ-μένους της ζωής και τους πονεμένους, και τους προφυλάγει τρυφερά.
Με μια καθαρή αγάπη, που βλέπει και μέσα στο πυκνό σκοτάδι.
Στα 85 χρόνια που έζησε σ’ αυτή τη γη ο Θεός, που η παρουσία

12827 - Αρχίζει το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορειτικής Εστίας

4ο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο της Αγιορειτικής Εστίας & Ημερίδας αφιερωμένης στο έργο και τον βίο του Αγιορείτη Αγίου Σάββα του Χιλανδαρινού.
7-9 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
       Η Αγιορειτική Εστία διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο που αποτελεί εξέλιξη των 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων που πραγματοποίησε στο παρελθόν. Το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Στις φετινές εργασίες εντάσσεται και η διοργάνωση επετειακής Επιστημονικής

12826 - Όσιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης († 2 Δεκεμβρίου 1991)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη  2 Δεκεμβρίου

12825 - Μνήμη κοιμήσεως 4 σύγχρονων γερόντων η σημερινή ημέρα

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία το μεγαλύτερο καύχημα και ο πιο πολύτιμος θησαυρός της είναι οι Άγιοί Της. Δεν υπάρχει περίοδος στην ανθρώπινη ιστορία που να μην υπάρχουν άγιοι. Οι άγιοι πιστοποιούν στο πρόσωπό τους ενσάρκως την παρουσία του Αγίου Πνεύματος σε κάθε γενεά. Έτσι, σήμερα ξημερώνει για την Ορθοδοξία μας μία μεγάλη μέρα. Κατά συγκυρία ευτυχή, η Εκκλησία μας τιμά την ημέρα κοίμησης 4 σύγχρονων οσιακών μορφών. Ας δούμε εν συντομία τα κεντρικότερα σημεία της αγίας βιοτής των: Η 2α Δεκεμβρίου ημέρα κοίμησης τεσσάρων σύγχρονων οσιακών μορφών