Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

12815 - Βιβλίο του μοναχού Μωυσή Σιμωνοπετρίτη: Γέρων Ιερώνυμος, ο Γέρων της «Αναλήψεως» (1871-1957). Άγιον Όρος 1982


Διαβάστε το βιβλίο εδώ:

12814 - Όσιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης: Πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Σουλιμιώτης 
Ο Άγιος Ιερώνυμος γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς στην αγιοτόκο και μαρτυρική γη της Ιωνίας στην Μικρά Ασία το 1871. Από την μικρή του ηλικία αγάπησε με όλη την καρδιά του τον Χριστό. Μέσα από τις διηγήσεις της μητέρας του Μαρίας, η οποία αργότερα έγινε μοναχή με το όνομα Μελάνη όπως και τα αδέλφια του, έμαθε τους βίους των Αγίων, έμαθε να νηστεύει και να προσεύχεται . Το Άγιον Όρος έγινε το πνευματικό του καταφύγιο. Ήταν μόλις 17 ετών όταν προσήλθε στο Περιβόλι της Παναγίας για να καταστεί αργότερα μέσα από την άσκηση, την υπακοή και την υπομονή του ένα από τα ευωδιαστά λουλούδια Της.

12813 - Σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο του Αγίου Σωφρονίου με τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό (20/9/1992 στο Έσσεξ της Αγγλίας)


12812 - Απίστευτη περιπέτεια του Μητροπολίτη Τρίκκης στο Άγιο Όρος: «Παναγία μου σώσε μας»

Στο μάτι σφοδρής καταιγίδας έπεσε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, Χρυσόστομος, κατά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος.
Όπως φαίνεται και σε βίντεο που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών υποχρεώθηκε να περάσει μέσα από αγριεμένο χείμαρρο λίγο μετά τον αρσανά της Ιεράς

12811 - Εκοιμήθη ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους μετά βαθυτάτης θλίψεως ανακοινώνει την προς Κύριον εκδημίαν του Διευθυντή του, ιατρού Σταύρου Κιλάρογλου, ο οποίος επί σειρά ετών φιλότιμα και άοκνα εργάσθηκε για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας στο Περιβόλι της Παναγίας.
Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του

12810 - Ετέχθησαν άγιοι! Χορού αγίων, χαράν χαρείτε!

Πώς να υποδεχθείς έναν νέο άγιο που καταγράφηκε στις μέρες σου στο σύνταγμα της αγιότητος! Στις πιο αναστάσιμες σελίδες της Εκκλησίας!
Αυτές οι πρώτες ώρες και μέρες μοιάζουν σαν να τέλειωσε αιφνίδια μια Σαρακοστή, μια Μεγάλη Εβδομάδα και ένα Πάσχα ανέτειλε!
Ναι, «έαρ μυρίζει σήμερον»! Και τα Χριστός Ανέστη που αναδύονται εκ τάφου ζώντων, φέρνουν στις καρδιές