Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

12729 - Στη Θεσσαλονίκη η Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Την Τίμια Κάρα του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστομου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, υποδέχεται η Θεσσαλονίκη στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Η υποδοχή θα γίνει αύριο, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στις 16:00, μπροστά από την ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού.

12728 - Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου

Πραγματοποιήθηκαν, χθες Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκθέσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Μοναχού Γαβριήλ Φιλοθεΐτου με τίτλο «Άθως – Επέκεινα των ορίων του Χρόνου».
H έκθεση υλοποιείται από την Αγιορειτική Εστία σε συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» της Ιεράς Μητρόπολης

12727 - Ιερομόναχος Μακάριος Αγιορείτης (1812 - 10 Νοεμβρίου 1913)

Ο Καλύμνιος ασκητής και ιερομόναχος Μακάριος Κουλιανός μόναζε στο Άγιον Όρος επί δεκαετίες. Το 1899 επέστρεψε στο νησί του ο γαλήνιος αυτός άνθρωπος του Θεού, ο βιβλικός νηστευτής, σε ηλικία 87 ετών. Γιατί ο ηλικιωμένος αυτός Αγιορείτης άφησε το Περιβόλι της Παναγίας; Απάντηση δίνει μία σύντομη βιογραφία του. «Εγκατέλειψε το πνευματικό μεγαλείο του Αγίου Όρους υπακούων σε επαναλαμβανόμενη επί πενταετίαν υπόδειξη της Υπεραγίας Θεοτόκου». 

12726 - Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης για τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη (Μνήμη 10 Νοεμβρίου)