Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2019

12700 - Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης: Θα πεις «Ο ευτυχέστερος άνθρωπος του κόσμου εγώ είμαι»

Στο σπίτι μας, στη Θήβα, ήρθε μια δαιμονισμένη γυναίκα και η μητέρα μου, αγράμματη, λέει: “Θεοτόκε Παρθένε, Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία”.
“Μην το λες αυτό”, της είπε η δαιμονισμένη, “γιατί θα μπήξω τις φωνές και θα σηκωθεί όλη η γειτονιά και θά ρθει εδώ πέρα”…
Βλέπεις; Αγράμματη γυναίκα, το “Θεοτόκε Παρθένε” είπε!
Εσείς μπορείτε να πείτε το “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”, ή το “Ψαλτήρι” ή ευχές που λέει ο Μέγας Βασίλειος στον όρθρο, στον εσπερινό.
Κι αυτά προσευχή είναι.
Αλλά το καλύτερο είναι, να πούμε, το “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με».
Η προσευχή αυτή αναπληρώνει το πρόσωπο του Γέροντα που δεν έχεις. Τον αναπληρώνει.
Εάν τον έχει κοντά του κάποιος, θα τον ρωτήσει. Εάν δεν τον έχει κοντά του τον

12699 - Η Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου βράβευσε αριστούχους πολύτεκνους μαθητές

Με αφορμή τα 90 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου Πολυτέκνων Νόμου Θεσσαλονίκης «Άγιοι Πάντες» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, σήμερα Κυριακή 03 Νοέμβριου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ παρουσία πλήθους πολυτέκνων οικογενειών που είχαν κατακλύσει το χώρο εντός και εκτός της αίθουσας.
Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ ακολούθησε στην αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. η εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου (800 αριστούχων ) καθώς και αιμοδοσία στον ίδιο χώρο.

12698 - Φωτογραφίες από την πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος


       Εορτάστηκε χθες Σάββατο 2 Νοεμβρίου (20 Οκτωβρίου στο Άγιο Όρος), στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, η Μνήμη του Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας. Οι φωτογραφίες  που ακολουθούν είναι του Μοναχού Eusebios Christofi και τις δανείστηκα από τη σελίδα http://svetogorskestaze.blogspot.com

12697 - Μοναχός Βαρθολομαίος Σταυρονικητιανός (1913 - 3 Νοεμ. 1982)

[…] Ο αυστηρός και λίαν ασκητικός Γέροντας του τον έστελνε να εργάζεται στα μοναστήρια και στα Κελλιά διάφορες χειρωνακτικές εργασίες. Έσκαβε τους κήπους, τ’ αμπέλια, κόσιζε τα χόρτα και ό,τι άλλες βαριές δουλειές του έλεγαν. Ήταν δυνατός και ικανός για τέτοιου είδους εργασίες και γι’ αυτό ήταν περιζήτητος.
Το 1966, σκάβοντας μία ημέρα από το πρωί ένα αμπέλι, το μεσημέρι κάθισε λίγο να ξεκουραστεί. Όταν σηκώθηκε να συνεχίσει την εργασία του, αισθάνθηκε μία τρεμούλα στα πόδια του. Από τότε τα πράγματα για τον π. Βαρθολομαίο, τον φιλότιμο εργάτη, άλλαξαν. […] Περισσότερα

12696 - Όσιος Ποιμήν ο Ζωγραφίτης (†1620)

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 3 Νοεμβρίου