Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

12482 - Έφθασε η Γοργοϋπήκοος στην ευλογημένη περιοχή του Σοχού

Με κάθε επισημότητα υποδέχτηκε και εφέτος η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και η ευλογημένη περιοχή του Σοχού, την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου εκ της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, λόγω της πανηγύρεως της Γυναικείας Ιεράς Μονής της Παναγίας Θεοσκεπάστου, η οποία και αποτελεί μετόχιο αυτής.
Η υποδοχή του πολυτιμώτατου τιμαλφές της Ορθοδόξου Πίστεως μας, πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019, εις την κεντρική πλατεία του Σοχού, έμπροσθεν του Ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου

12481 - Περίπλους του Αγίου Όρους / Periplus of Mount Athos / Перипл Святой Горы Афон


Περίπλους του Αγίου Όρους / Periplus of Mount Athos / Перипл Святой Горы Афон
Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους
Monasteries and Sketes of Mount Athos
Mănăstirile și schiturile Muntelui Athos
Монастыри и Скиты Горы Афон

12480 - Η Πανήγυρη του Φιλοθεΐτη Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού στην Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους (φωτογραφίες)


Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019 (24 Αυγούστου κατά το Παλαιό εορτολόγιο) πανηγύρισε η Ιερά Μονή Φιλοθέου Αγίου Όρους με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος εγκαταβίωσε σε αυτήν ως μοναχός.
Της πανηγύρεως προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.
Το απόγευμα της παραμονής τελέστηκε ο Μικρός Εσπερινός και στη συνέχεια παρατέθηκε εόρτια τράπεζα. 
Το βράδυ της ίδιας ημέρας άρχισε 12ωρη συνεχόμενη Αγρυπνία, η οποία περιλάμβανε τον Μέγα Εσπερινό, τη Λιτή, τον Όρθρο, τις Ώρες, τη Θ. Λειτουργία και την ευλόγηση των κολύβων του εορταζομένου Αγίου. 

12479 - Η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόκου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου (Γεννήσεως Θεοτόκου) Σοχού

Στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Σοχού, μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, θα βρίσκεται και φέτος, για τον εορτασμό της Γεννήσεως της Θεοτόκου, η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου της αγιορειτικής μονής. Την Ιερά Εικόνα θα συνοδεύει ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου σεβαστός Γέροντας, Ιερομόναχος, π. Αμφιλόχιος ο οποίος θα παρευρίσκεται και στις Ιερές λατρευτικές ακολουθίες της πανηγύρεως.
Η υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου θα γίνει σήμερα 6 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, στην κεντρική πλατεία του Σοχού.

12478 - Φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης της Αγιορειτικής Εστίας στη Ρουμανία

Εγκαινιάστηκε χθες, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, η έκθεση φωτογραφίας της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο «Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», στο Πανεπιστήμιο UCV της Κραϊόβας στην Ρουμανία.
Η έκθεση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Ορθόδοξης Νεολαίας (ITO) που πραγματοποιείται στην πόλη από χθες έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019.