Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019

12351 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον Οκτώβριο στο Άγιο Όρος

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους 
στην Ιερά Καθέδρα της Μητρός Εκκλησίας
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Επισκέψεως 
του Οικουμενικού Πατριάρχου και Επισκόπου 
του Αγίου Όρους στον Άθω 
Συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Σάββατο, 3 Αυγούστου, Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους Μοναχό Νικόδημο Λαυριώτη, Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της Επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτατος, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο Άγιον Όρος. 
Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ι.Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο

12350 - Ιερομόναχος Ευλόγιος Νεοσκητιώτης (1890 - 3 Αυγούστου 1954)[…] Με μόνη περιουσία λίγα απαραίτητα ρούχα και ελάχιστες οικονομίες, ξεκίνησε μ’ ένα συγχωριανό του με τα πόδια για τον Πειραιά. Στον δρόμο τους πήρε ένας αμαξάς. Στον Πειραιά πήραν το πλοίο για τη Θεσσαλονίκη. Προορισμός τους ήταν το Άγιον Όρος. Δεν είχαν ούτε το αντίτιμο του ναύλου. Ο θεοφοβούμενος καπετάνιος, πληροφο-ρούμενος τον σκοπό τους, τους άφησε να ταξιδέψουν δωρεάν.
Στο Άγιον Όρος μόνασαν στην Καλύβη του Αγίου Σπυρίδωνος της ιεράς Νέας Σκήτης. Εκάρησαν μοναχοί από έναν Γέροντα Βενέδικτο. Κοντά του, ο ιερομόναχος Γεράσιμος και αυτός, έμειναν επί δεκατέσσερα χρόνια και έκτος από τα της μοναχικής πολιτείας έμαθαν και την τέχνη της αγιογραφίας. […] Περισσότερα