Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019

12327 - Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων: «Μεγάλη ευλογία να έχω κοντά μου το Άγιον Όρος»

ΛΟΝΔΙΝΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ
Ολοκληρώθηκε το επίσημο γεύμα της ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.
Στο γεύμα παρέστη πλήθος κόσμου οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον νέο Αρχιεπίσκοπο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Νικήτας κατά τη διάρκεια του γεύματος ύψωσε το ποτήρι και ευχήθηκε υπέρ υγεία του Οικουμενικού Πατριάρχου, με την ευχή ο Κύριος να του χαρίζει χρόνια στον θρόνο της Ορθοδοξίας.
Επίσης τόνισε την ιδιαίτερη παρουσία των Καθηγουμένων του Αγίου Όρους,

12326 - Φωτογραφίες από την Πανήγυρη της Παναγίας της Τριχερούσας στο Χιλιανδάρι

Στην Ιερά Μονή Χιλιανδαρίου εορτάσθηκε στις 12/ 25 Ιουλίου η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσας. Μετά από πρόσκληση του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Μεθοδίου των λατρευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου Αρχιμ. Χαράλαμπος
 Συλλητούργησαν ο Ηγούμενος Αρχιμ. Μεθόδιος και πολλοί ιερείς από το Άγιο Όρος και την Σερβία. Έψαλλαν οι χορωδίες του Γέροντα Δαμασκηνού από τη Νέα Σκήτη και μοναχοί από το Ιερό Χιλιανδαρινό Κελλί του Αγίου Νικολάου (Μπουραζέρι).

12325 - Στιγμές από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την Πανήγυρη της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων


Στιγμές από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την Πανήγυρη της Συνάξεως πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος,  22- 23 Ιούλιος 2019.
Σχετικά:

12324 - «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός 1.7.1921 - 1.7.2009». Ηχητική απόδοση του βιβλίου. Μέρος 6ο


Σχετικά:

12323 - Ο Άγιος Παντελεήμων και ο συνεχής αγών για την ίαση των ψυχικών αρρωστημάτων (†Προηγουμένου Γεωργίου Γρηγοριάτη)

Ες τό πολυτικιο το γίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος το ποίου σήμερα πιτελομε τήν μνήμην, παρακαλομε τόν γιον νά πρεσβεύ στόν Κύριο, διά τήν φεσιν τν μαρτιν μας. Θά περίμενε κανείς τι, πό να τόσο μεγάλο ατρό, πως εναι  γιος Παντελεήμων, νά ζητούσαμε τήν ατρεία τν σωματικν σθενειν, λλά  κκλησία ζητάει τήν ασι τν ψυχικν σθενειν, τν παθν, ο ποες πολλές φορές εναι  ατία τν σωματικν σθενειν, λλά καί ο ποες εναι καί ο χειρότερες, διότι ο μέν σωματικές σθένειες μπορε νά κάνουν καί καλό στόν νθρωπο, ψυχικό καλό, νά τόν δηγήσουν σέ μετάνοια, λλά οἱἀσθένεις τς ψυχς τά πάθη δηλαδή, ατά δηγον στόν αώνιο