Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019

12223 - «Άθως και Λήμνος - Η χιλιόχρονη σχέση τους». Διεθνής Έκθεση στο Varos Village της Λήμνου

Η Αγιορείτικη Φωτοθήκη της ιεράς μονής Σιμωνόπετρας Αγίου Όρους σε συνεργασία με το Ξενοδοχείο Varos Village Hotel & Residences, με μεγάλη χαρά και τιμή, ανακοινώνουν την παρουσίαση της Έκθεσης Φωτογραφιών και Χαλκογραφιών του Αγίου Όρους, στον πολυχώρο «Πολιτεία» του Ξενοδοχείου, στη Λήμνο, από τις 10/06/2019 έως και τις 10/09/2019. 
Η εκλεκτή αυτή, παγκόσμιας εμβέλειας Έκθεση, παρουσιάζεται στη Λήμνο για πρώτη φορά, ως επιλεγμένος σταθμός ενός ταξιδιού παγκόσμιων παρουσιάσεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βρυξέλλες, Μόσχα, Βελιγράδι, Μπουργκάς, Βηρυτό, Βενετία κ.α.). Αποτελείται από 50 πίνακες, εκ των

12222 - Η Ακολουθία του Οσίου Θεοφίλου του Μυροβλύτου (Μνήμη 8 Ιουλίου)

Στην περιοχή της Καψάλας στο Άγιο Όρος βρίσκεται η Ιερά Παντοκρατορινή Καλύβη του Αγίου Βασιλείου όπου έζησε και είναι ενταφιασμένο το σεπτό σκήνωμα του Αγίου Θεοφίλου του Μυροβλύτου. Στην ίδια Καλύβη εκάρη μοναχός ο Άγιος Γεράσιμος ο Κεφαλληνίας και έζησαν αρκετό χρονικό διάστημα ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης και ο Άγιος Μακάριος ο Νοταράς.
Στη σελίδα που έχουν φτιάξει οι μοναχοί της Καλύβης υπάρχει η πλήρης Ακολουθία του Οσίου Θεοφίλου, για όσους επιθυμούν να τον εορτάσουν την προσεχή Δευτέρα 8 Ιουλίου, ημέρα Μνήμης του.

12221 - Ιερομόναχος Ισαάκ Σταυρονικητιανός (1937 - 3 Ιουλίου 1998)

[…]Το μοναχικό σχήμα του το έδωσε ο Γέροντας Παΐσιος. Διετέλεσε Πνευματικός των μαθητών της Αθωνιάδος Σχολής και πολλών ανθρώπων. Άφησε αγαθό παράδειγμα αγωνιστού στην ευλογημένη συνοδεία του. του Σταυρονικητιανού Κελλιού της Αναστάσεως του Κυρίου στην Κάτω Καψάλα. Άνθρωπος ευφυής, γλυκομίλητος, φιλόπονος, φιλότιμος, ψάλλοντας θαυμάσια με την ωραία φωνή του. Υπήρξε αγαθός παρηγορητής Ελλήνων και Αράβων. Για τους δεύτερους είχε αρχίσει μεταφράσεις πατερικών βιβλίων προς πνευματική τροφοδοσία τους. Ευλαβής, σεμνός και με φόβο Θεού. Αγάπησε την προσευχή, την άσκηση, την ιεροσύνη, τον μοναχισμό, την αρετή και την ελεημοσύνη. […]

12220 - Άγιος Οσιομάρτυς Γεράσιμος ο Νέος (†1812)Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 3 Ιουλίου

Διαβάστε τον βίο του: