Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019

12219 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροτονίες στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου

Χθες συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τη μακαρία κοίμηση του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού, πνευματικού πατρός και ανακαινιστού Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
Σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος χειροτόνησε δύο αδελφούς της Μονής, σε ιερομόναχο και ιεροδιάκονο αντίστοιχα. Οι δύο αδελφοί τέκνα διακεκριμένων θεολόγων οι οποίοι στη μοναχική τους κουρά είχαν λάβει ονόματα συγχρόνων ηγιασμένων γερόντων

12218 - Ιερομόναχος Δαυίδ Καρεώτης (1967 - 2 Ιουλίου 2016)

Εκοιμήθη εν Κυρίω το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, παραμονή της εορτής των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, ο Γέροντας του Κελλίου Αρχαγγέλων (Αβερκαίων) Καρεών, Ιερομόναχος Δαυίδ. Ο μακαριστός π. Δαυίδ είχε γεννηθεί την 1η Ιανουαρίου του 1967 στην Πάτρα, ενώ το 1985 εκάρη Μοναχός στο Περιβόλι της Παναγίας.
Καταρτισμένος στο αγιορείτικο τυπικό διακρίθηκε στο διακόνημα του Τυπικάρη ή Εκκλησιάρχη, του ρυθμιστή δηλαδή της εκκλησιαστικής ευταξίας των ακολουθιών. Με χαμόγελο και ανοιχτή καρδία υποδέχονταν τους προσκυνητές, προσφέροντάς τους λόγο παρηγοριάς και πνευματικής οικοδομής.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που έδινε θάρρος σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, μεταφέροντας εμπειρίες του από τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, τον οποίο ευτύχησε να γνωρίσει.