Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

12177 - Η Τιμία Ζώνη στη Δράμα - Μία σιωπηλή λαοθάλασσα για την Παναγία

Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο τελέστηκε, σημερα, 22 Ιουνίου 2019, στο αγ. Νικόλαο Δράμας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Παυλου. Η Αγία Ζώνη τίθεται σε προσκύνηση εδώ και τρεις ημέρες, έχοντας προσελκύσει χιλιάδες χριστιανους που φθάνουν στη πόλη της Δραμας για να προσκυνήσουν το πολυτιμότερο θεομητορικό κειμήλιο.
Η πολυπληθής ουρά που έχει σχηματιστεί εντός και εκτός του ιερού ναου μαρτυρεί το ιδιαίτερο σεβασμό και την ευλάβεια των ορθοδόξων χριστιανών στο πρόσωπο της Παναγίας.

12176 - Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός: Η Παναγία σκορπίζει τη χάρη της όποτε κι όπου κι αν βρεθεί


Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας, όπου και εκτίθεται προς προσκύνηση η Αγία Ζώνη της Παναγίας.

12175 - Tεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου (φωτογραφίες)

12174 - Ο Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης

Ευαγγελία Μπίτου, φιλόλογος
Συμπληρώθηκαν σαράντα μέρες, αφ’ ότου ο Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης, ο Αρχιμανδρίτης,  ο Προηγούμενος της Σιμωνόπετρας,  πέρασε στην αιωνιότητα,  «ένθα ζωή ατελεύτητος» κατά την ορθόδοξη πίστη μας.
Στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα τον θυμούνται ακόμη πολλοί για τις λειτουργίες, τα κηρύγματά του και τις εξομολογήσεις.  Όσοι είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσομε από πιο κοντά, έχομε  να θυμηθούμε περισσότερα· ο καθένας βέβαια τα δικά του,  όλοι όμως την αρχοντιά με την οποία μας δεχόταν και  την ευγένεια με την οποία  αντιμετώπιζε όλους αδιακρίτως ηλικίας, μορφώσεως και κοινωνικής τάξεως. Όλοι  πιστεύαμε πως μας αγαπούσε ξεχωριστά, με μια αγάπη όμως που δεν δέσμευε και τίποτε δεν ζητούσε. Σεβόταν την προσωπικότητα του καθένα και την ελευθερία του με τρόπο που μας έκανε εντύπωση τότε.

12173 - Εγκαίνια του ναού του κελλίου του Αγίου Μηνά Καρεών

       Εγκαινιάζεται σήμερα Σάββατο στις Καρυές του Αγίου Όρους από τον μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο ο ναός του σιμωνοπετρίτικου κελλίου του Αγίου Μηνά.
Ο γέροντας μοναχός Μάξιμος είναι ο νέος κτήτορας του κελλίου. 
     Ο Σωτήρης Τζήμας είναι ο αρχιτέκτονας του περικαλλούς ναού και ο Γκεόργκι Ντόντσεφ ο ζωγράφος των εικόνων του τέμπλου και των τοιχογραφιών.

12172 - Άγιος Γρηγόριος ο Διδάσκαλος ο Βατοπαιδινός

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 22 Ιουνίου