Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

12168 - Μεγαλοπρεπής υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Δράμα


       Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης πλήθος κλήρου και λαού υποδέχθηκαν στη Δράμα την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.
Το Ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος
Σύμφωνα με το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών την Πέμπτη, μετά την υποδοχή και τη μετάβαση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στις 8 το βράδυ τελέστηκε ο Εσπερινός και Παράκλησις ενώ από τις 22.00 έως τις 00.30 θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

12167 - Φωτογραφίες από την αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου με προορισμό τη Δράμα


      Η Τίμια Ζώνη εξήλθε σήμερα από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Το ιερό κειμήλιο μεταφέρει ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ συνοδευόμενος από Βατοπαιδινούς πατέρες. Το απόγευμα θα αφιχθεί στην πόλη της Δράμας όπου και θα γίνει η επίσημη υποδοχή.
Οι φωτογραφίες από την αναχώρηση της Τιμίας Ζώνης, που ακολουθούν, είναι από τη σελίδα The Ascetic Experience.

12166 - Ιερομόναχος Παύλος Αγιοπαυλίτης (1939 - 20 Ιουνίου 1995)

 [...]Τη μονή της μετάνοιάς του αγάπησε ένθερμα και διακόνησε άοκνα, ταπεινά και αθόρυβα. Τον γνωρίσαμε και ωφεληθήκαμε από τη μετριοφρο­σύνη του και την καταδεκτικότητά του. Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος το 1965.
Γράφαμε τότε: «Υπήρξε προϊστάμενος της μονής, τακτικός εφημέριος, αγαπητός αδελφός, κατηρτισμένος ιερομόναχος και πιστός στο ορθόδοξο φρόνημα και το αγιορείτικο ήθος. Η ξαφνική εκδημία του λύπησε τους πολλούς που τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν για την αρετή του».[...] Περισσότερα

12165 - Σαν σήμερα, πριν 57 χρόνια, αρχίζουν στο Άγιο Όρος οι λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 1.000 ετών κοινοβιακού μοναχικού βίου στον Άθω (963-1963).
βασισμένο στο Βιβλίο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ,  του Σιμωνοπετρίτη Μοναχού Ανδρέα, 
τ. Γραμματέα της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους

12164 - Άγιος Κάλλιστος Α΄ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 20 Ιουνίου