Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

12152 - Υποδοχή Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στη Νέα Κηφισιά

Μεθεόρτιος Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Πνεύματος και υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Βηματάρισσας εκ του Αγίου Όρους καθώς και η Ιερά Λιτάνευση τους πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και Αμαρουσίου.
Πιο συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς κατά το πανηγυρικό πρόγραμμα του Ιερού Ναού σήμερα απόγευμα έγινε η υποδοχή του Ιερού και Σεβάσμιου Εικονίσματος της Παναγίας Βηματάρισσας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.  Ιερό Εικόνισμα το οποίο θα παραμείνει έως τις 24

12151 - Ο Παρακλητικός Κανών στο Άγιον Πνεύμα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού      Ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδάκης μιλάει για την έκδοση του Παρακλητικού κανόνα προς τον Θείον και Προσκυνητόν Παράκλητον, που συμπεριελήφθη στον Δ΄Τόμο της έκδοσης των Απάντων του Αγίου Μαξίμου του Γραικού. Στην συνέντευξη αυτή τονίζει ιδιαίτερα το εγχείρημα της υμνογραφικής προσαρμογής από το αρχικό πεζό κείμενο, τη μορφολογική δομή του κανόνα αλλά και τη σημασία της αγιοπνευματικής ζωής για κάθε πιστό χριστιανό.

12150 - Μοναχός Γεννάδιος Διονυσιάτης (1881 - 17 Ιουνίου 1933)

Γεννήθηκε στα Ακούμια Αγίου Βασιλείου Ρέθυμνου Κρήτης το 1881, ο κατά κόσμον Γεώργιος Αντωνίου Σταματεράκης. Νέος κοινοβίασε στη μονή Διονυσίου, την οποία αγάπησε και διακόνησε με ζήλο ισόβια, από το 1902. Το 1905 εκάρη μοναχός.
Έκανε οικονόμος και παροικονόμος στα μετόχια της μονής, στην ίδια τη μονή, καθώς και παραγουμενιάρης. Ηταν ένας μοναχός ταπεινός, ανυπόκριτος, πράος και καλοκάγαθος. Ο παραδελφός του Λάζαρος με ζωηρά λόγια μιλά για την ενάρετη ζωή του με ωραίο τρόπο: Από κοιλίας μητρός ήτο προορισμένος διά τον Παράδεισον. Σπάνιον φαινόμενον μοναχικής καλλονής διά την χρονικήν μας περίοδον. Ήτο πεπληρωμένος ταπεινοφροσύνης και αγάπης και πίστεως, εξ ων πηγάζει ο αρμαθός των ποικιλώνυμων αρετών. Ποιαν αρετήν να ήθελες και να μη την είχεν ο τρισμακάριος». Συνέχεια