Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

12082 - Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος μετά την πυρκαγιά στο χώρο της γεννήτριας

Στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, κατάφεραν εν μέρει να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση της Μονής. Έτσι, από τις 25 Μαΐου 2019, το μοναστήρι είναι πάλι σε θέση να υποδεχτεί τους προσκυνητές, αναφέρει η διαδικτυακή πύλη «AFONIT.info» με παραπομπή σε πηγές από τον Άγιο Παντελέημονα.

В Пантелеимоновом монастыре на Афоне возобновляют прием паломников
В Афонском Свято-Пантелеимоновом монастыре удалось частично восстановить

12081 - Αίσιο τέλος για τον Λετονό προσκυνητή στο Άγιο Όρος

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του Λετονού προσκυνητή Marius Raudsepp που είχαν χαθεί από χθες τα ίχνη του στην περιοχή μεταξύ  της Μονής Αγίου Παύλου και του Άθω που θεωρήθηκε από πολλούς ότι έχασε την ζωή του πέφτοντας σε χαράδρα.
Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι βρέθηκε περιπλανώμενος στην κορυφή του Άθω και είναι καλά στην υγεία του με κάποιο τραύμα στο κεφάλι από την πτώση του στη χαράδρα.
Χθες Κυριακή 26/5 τηλεφωνικά ειδοποίησε μετά την πτώση του γνωστούς του, ότι έπεσε σε χαράδρα και χτύπησε το κεφάλι του. Στη συνέχεια μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, γνωστών του προσώπων, στο κινητό του, δεν υπήρξε ανταπόκριση από μέρους του δείχνοντας το κινητό του απενεργοποιημένο.
Να ευχηθούμε καλή επάνοδο στον προσκυνητή Marius Raudsepp.
Τέλος και τω Θεώ Δόξα.

12080 - Αγιορείτης Γέροντας π. Απολλώ Δοχειαρίτης: Ένας σύγχρονος ησυχαστής και ιεραπόστολος των ραδιοκυμάτων. Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ SV2ASP! [†5 Μαΐου 2019]

Ο Γέρων π. Απολλώ Δοχειαρίτης, έφυγε από κοντά μας. Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 5 Μαΐου 2019,  Κυριακή του Θωμά. Υπήρξε άνθρωπος γεμάτος πλούσια αγάπη, ακέραιος αγωνιστής της Πίστεως, ακριβής στα μοναχικά του καθήκοντα, ακάματος σε όλες τις χειρωνακτικές εργασίες και μέγας Ιεραπόστολος.
Αξιοποίησε ένα ειδικό χάρισμα που του έδωσε ο Θεός:  να είναι ένας από τους πρώτους και καλά καταρτισμένους ραδιοερασιτέχνες στην Ελλάδα. Μετά τις απαιτούμενες Κρατικές εξετάσεις, του αποδόθηκε το διεθνές χαρακτηριστικό κλήσεως SV2ASP.