Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

12044 - Η Παναγία «Φοβερά Προστασία» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στο Βόλο

Τη Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας», η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου στο Περιώνυμο Περιβόλι της Παναγίας μας, στο Άγιο Όρος, θα έχει την ευλογία να φιλοξενήσει ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, στα πλαίσια του Ετήσιου Εορτασμού των Αγίων, από τις 19 έως και τις 26 Μαΐου του τρέχοντος έτους.
Η έλευση της Ιεράς Εικόνος θα γίνει δια της θαλάσσης την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, και θα την υποδεχθεί ο Σεβ.Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού στο Λιμάνι πλησίον του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνας, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ομιλίες πνευματικού περιεχομένου.
Κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και

12043 - Μοναχός Ησύχιος Γρηγοριάτης (1896 - 14 Μαΐου 1999)

Ο υπεραιωνόβιος Γερο-Ήσύχιος γεννήθηκε στο χωριό Σαπρίκι Μεσσηνίας το 1896. Ο ολιγογράμματος πατέρας του, ένας φτωχός γεωργός, τον δίδαξε τον πλούτο της αμόλευτης ευσέβειας. Έκανε στρατιώτης επί μία εξαετία και υπέστη πολλές ταλαιπωρίες και κακουχίες.
Το 1924 εισέρχεται τις πύλες της μονής Γρηγορίου. Μετά τριετία κείρεται μοναχός από τον ενάρετο ηγούμενο Αθανάσιο (†1953). Διακόνησε τη μονή του πρόθυμα ως μετοχιάρης, αμπελικός, κονακτσής και κηπουρός. Πάντοτε διακονητής, φιλότιμος και μοναχός βιαστής. Για ένα διάστημα έκανε και προϊστάμενος της μονής του.