Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

12020 - Ο Γέροντας Αιμιλιανός μας έμαθε ότι η πνευματική ζωή εάν δεν είναι χαρά δεν είναι τίποτα (π. Λίβυος)

Κάποιους ανθρώπους δεν είναι ανάγκη να τους γνωρίσεις από κοντά για επηρεάσουν την σκέψη και την ζωή σου. Ίσως και να μην χρειάζεται. Να μην είναι απαραίτητο. Καλύτερα να τους κρατάς στην προσωπική σου μυθολογία ως κάτι ιδιαίτερο, ως ένα σπάνιο φως που ακόμη κι από μακριά μπορεί να σκορπίσει τα σκοτάδια σου. Άλλωστε η αγάπη δεν έχει αποστάσεις ούτε φοβάται χωρισμούς, γιατί έχει αρχή μα δεν γνωρίζει τέλος.
Έτσι αισθάνομαι και σήμερα που κοιμήθηκε ο μεγάλος αυτός πατήρ της εκκλησίας μας, ο Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης. Για μένα αλλά και για πάρα πολλούς άλλους,

12019 - Συμβουλές από τον Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη

*****...και άλλες αναρτήσεις

12018 - Δήλωση Πολιτικού Διοικητή Αγίου Όρους για την κοίμηση του Γέροντα Αιμιλιανού


Με πολλή θλίψη πληροφορήθηκα την οσιακή κοίμηση του Αρχιμανδρίτου Γέροντος Αιμιλιανού, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρα.
Ο αοίδιμος Γέροντας Αιμιλιανός υπήρξε εκ των μεγάλων συγχρόνων πνευματικών και χαρισματούχων μορ-φών του Αγίου Όρους, επισφρα-γίζοντας ανεξίτηλα τόσον την Αγιώνυμο Πολιτεία, την Ι. Μονή Σίμωνος Πέτρα και τα Μετόχια αυτής εντός και εκτός Ελλάδος και γενικότε-

12017 - Δήλωση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερώνυμου για τον Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη (†9 Μαΐου 2019)       Δήλωση σχετικά με την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Αιμιλιανού προηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθη-νών κ.κ. Ιερώνυμος.


Αναλυτικά η δήλωση: 

12016 - Αιμιλιανός Προηγούμενος Σιμωνοπετρίτης (1934 - 9 Μαΐου 2019)

12015 - Εκοιμήθη ο Γέρων Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Εκοιμήθη εν Κυρίω, σήμερα το πρωί 9 Μαΐου 2019, στο Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, ο Αρχιμανδρίτης Γέρων Αιμιλιανός, προηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

12014 - Αυτήκοος και αυτόπτης του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου       Ο κ. Βασίλειος Γ. Ιακωβίδης, Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών, καταγράφει προφορικές συζητήσεις του με τον Άγιο Παΐσιο οι οποίες δημοσιεύονται κατόπιν πραχώρησης του ιδίου, στην Πεμπτουσία.