Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

11998 - Ο Ύμνος Άξιόν Εστιν ψάλλεται μπροστά στην τιμητικά φρουρούμενη Εικόνα της Παναγίας Άξιόν Εστιν στο Πρωτάτο

11997 - Φωτογραφίες από την υποδοχή Μητροπολίτη Μαρωνείας στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος


Με την Αγιορειτική ιεροπρέπεια και ιερές ψαλμωδίες, υποδέχτηκε η πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος, σήμερα Κυριακή του Θωμά, 5η Μαΐου, τον προσκεκλημένο Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ερχόμενο να χοροστατήσει στην ετήσια Πανήγυρη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Διαβάστε περισσότερα »

11996 - Συνωστισμός προσκυνητών στα χερσαία σύνορα του Αγίου Όρους, εξ αιτίας του απαγορευτικού απόπλου πλοίων από το λιμάνι της Ουρανούπολης, για να προλάβουν την Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου σε τρία μοναστήρια και πολλά κελλιά! (φωτογραφίες)

Παρά τη σαφή απαγόρευση της Ιεράς Κοινότητας να επιτρέπεται η είσοδος προσκυνητών στο Άγιο Όρος από τα χερσαία σύνορα, από το πρωί σήμερα Έλληνες και Βούλγαροι ως επί το πλείστον προσκυνητές προσπάθησαν να πάρουν άδεια εισόδου δια ξηράς. Ο λόγος το απαγορευτικό που εξέδωσε το Λιμεναρχείο λόγω θυελλωδών ανέμων, αλλά και το επείγον της εισόδου των περισσοτέρων από αυτούς, αφού αύριο στο Άγιο Όρος εορτάζεται ο Άγιος Γεώργιος (23 Απριλίου) και πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Ζωγράφου (Βουλγαρική) και Ξενοφώντος οι οποίες είναι αφιερωμένες στον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο

11995 - Κυριακή του Θωμά