Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019

11973 - Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Βατοπαίδι


Δείτε τις 99 φωτογραφίες  εδώ

11972 - Ο τηλεοπτικός σταθμός Star στο Άγιο Όρος

Στο Άγιο Όρος βρέθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός Star και ο δημοσιογράφος Λάμπρος Δεμερτζής για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Στην Ιερά Μέγιστη Μονή Βατοπαιδίου μίλησε με τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και προσκυνητές που έφτασαν από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου για την εβδομάδα των Παθών.

11971 - Οι πρώτες φωτογραφίες από τη λιτάνευση της Εικόνας Άξιόν Εστι στις Καρυές

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Λιτανεία της Εφέστιας Εικόνας της Παναγίας Άξιον Εστί στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, άρχισε η λιτάνευση της Εικόνας με τη συμμετοχή του Δεσπότη, της Ιεράς Επιστασίας, του Διοικητή του Αγίου Όρους, των πολιτικών αρχών, κελλιωτών μοναχών και πλήθους λαϊκών.
Η διαδρομή της λιτανείας απ’ αρχαιοτάτων χρόνων είναι καθορισμένη και στο Τυπικό της εκτίθεται με κάθε λεπτομέρεια. Στους διάφορους σταθμούς της λιτανείας θα γίνονται ποικίλες εκφωνήσεις και διάφορες ευχές προς αποτροπή νόσων και επιδημιών που επιπολάζουν στους

11970 - Σήμερα στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, γιορτάζουν οι Κελλιώτες.

       …Και πάλι στο προσκήνιο και στις πρωτοβουλίες οι κελλιώτες θα έχουν τον πρώτο λόγο, γιατί ολότελα δική τους θεωρούν την Θαυματουργό Εικόνα, γιατί σε κελλί έγινε το ψάλσιμο του ύμνου απ' τον Αρχάγγελο και από 'κει την μετέφεραν οι πατέρες τον ενδέκατο αιώνα στο Πρωτάτο, το κέντρο των δικαιοδοσιών και της πνευματικής αίγλης του Πρώτου, για μεγαλύτερή της τιμή και για να την προσδιορίσουν ως την πολιούχο και προστάτιδα ολοκλήρου του Αγίου Όρους.
Είναι μεγάλη η εγκαύχησις της τάξεως των κελλιωτών, γιατί εκλαμβάνουν τους εαυτούς των ως

11969 - Ο Άγιος Βασίλειος του Όστρογκ (†1671)

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 29 Απριλίου