Σάββατο, 27 Απριλίου 2019

11963 - Πολιτικός Διοικητής Αγίου Όρους: «Ο Ελληνισμός οφείλει να αισθάνεται υπερήφανος που έχει το Άγιον Όρος στην παράδοσή του»

«Κατάνυξη, δέος, συγκίνηση. Αυστηρή νηστεία, πολύωρες ακολουθίες, εξαίσιοι βυζαντινοί ύμνοι και αδιάλειπτη ατομική προσευχή», δίνουν τον τόνο στην ατμόσφαιρα των άγιων ημερών στη Χερσόνησο του 'Αθω, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωνσταντίνος Δήμτσας.
       Ειδικότερα, δίνει την εικόνα στο κλίμα που επικρατεί: «Η εκκλησιαστική και πνευματική διάσταση της αγιορείτικης ζωής συνδέονται άρρηκτα με τον ησυχα-

11962 - H Ακολουθία του Επιταφίου στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους (φωτογραφίες)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ευλάβειας, δέους και συγκίνησης τελεστηκε η ακολουθία του Επιταφιου στο Άγιον Όρος.
Υπό το φως των κεριών, οι χοροί των ψαλτών και το τελετουργικό, που παραμένει αμετάβλητο αιώνες τώρα, δημιουργήσαν κατανυκτική ατμόσφαιρα για τους χιλιάδες προσκυνητες ,από κάθε γωνιά της γης, που έχουν κατακλύσει και φέτος τα μοναστήρια και τα κελιά για να συνεορτάσουν με τους πατέρες αυτές τις ημέρες.

11961 - Φωτογραφίες από τη Μεγάλη Παρασκευή στο Βατοπαίδι


Δείτε τις 216 φωτογραφίες  εδώ

11960 - Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Άγιο Πάσχα

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ
ΕΠΙ Τ ΑΓΙΩι ΠΑΣΧΑ
ριθμ. Πρωτ. 257
† Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕΩι ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΤΙ Τ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΙΡΗΝΗΝ ΚΑΙ EΛΕΟΣ
ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΩΣ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Τιμιώτατοι δελφοί καί προσφιλέστατα τέκνα ν Κυρί,
Διατρέξαντες ν νηστεί καί προσευχ τόν δό-

11959 - Το ανέσπερο φως

Η σκοτεινιά και η απελπισία που έχουν κυριεύσει την ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι αποτέλεσμα της απομάκρυνσής του από την πηγή του φωτός και της ελπίδας, τον Χριστό. Μόνο με την προσπάθεια αρχίζει να αχνοφαίνει στον ορίζοντα λίγο φως, αυτό το ανέσπερο φως της Αναστάσεως. 
Αυτό το φως έφερε στον νεκρωμένο άνθρωπο με την κάθοδό Του στον Άδη ο Χριστός. Αυτό το φως θα διαλύσει το σκοτάδι, φωτίζοντας την ζωή του απελπι-σμένου ανθρώπου, χαρίζοντάς του πάλι την αστείρευτη χαρά και την ελπίδα που πήγασε από το μνημείο της αναστημένης αγάπης!

11958 - Μεγάλο ΣάββατοΓέροντος ερομ. Πετρωνίου Τανάσε (†2011)
Δικαίου Ρουμανικς Σκήτης
Τιμίου Προδρόμου
γίου ρους