Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

11873 - Κελλιώτικο εργόχειρο: Πασχαλινές Λαμπάδες σε 14 διαφορετικά σχέδια από μελισσόκερο


Πληροφορίες στη σελίδα

11872 - Φωτογραφίες από τη σημερινή πανήγυρη στο Βατοπαίδι


Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και Χειροτονία στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου
Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. Στο πανηγυρίζον Καθολικό του Ευαγγελισμού τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Επίσης συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και πλειάδα Ιερομονάχων. Διαβάστε περισσότερα »

11871 - Για 252η φορά ο Τίμιος Σταυρός από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους, στα Πετροκέρασα του Δήμου Λαγκαδά!

Κάθε χρόνο την Κυριακή των Βαΐων πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στο χωριό των Πετροκέρασων για να υποδεχθεί τον Τίμιο Σταυρό.
Η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού αποτελεί μια μοναδική λατρευτική εκδήλωση, εξαιρετικής λαμπρότητας και θρησκευ-τικής κατάνυξης. Η μεταφορά, υποδοχή και φιλοξενία του Τιμίου Σταυρού από την Ι. Μονή Ξηροποτάμου Αγ. Όρους πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανελλιπώς, από το 1768 (ίσως και παλαιότερα) την Κυριακή των Βαΐων, στην οποία μετέχουν χιλιάδες πιστοί.
Το παμπάλαιο και ιερό έθιμο της μεταφοράς του Τιμίου

11870 - Από τον άγιο Ιωάννη της Κλίμακος ως τον άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη: η Προσευχή στην ασκητική παράδοση της Εκκλησίας μας


Παταπίου μοναχού Καυσοκαλυβίτου
(…) Δ’ Κυριακή τν Νηστειν, το γίου ­ω­άν­νου τς Κλί­μα­κος σήμερα, καί πο­ρευ­ό­με­νοι πρός τό Πά­σχα, δέν παύ­ου­με ­πό τό νά συ­νει­δη­το­ποι­ο­με, ­τι α­τή πο­ρεί­α δέν ε­ναι πα­ρά μί­α ­νε­ξά­ντλη­τη ­νο­δι­κή κλί­μα­κα ­πο­κτή­σε­ως τν ­ρε­τν. πως Θεός εναι πειρος τσι καί δυνατότητα πού χουμε λοι ο νθρωποι νά Τόν συναντήσουμε καί νά νωθομε μέ Ατόν εναι περιόριστη. Διαβάστε περισσότερα »

11869 - «Ουρανοδρόμος Κλίμακα». Ιερομόναχος Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης

Θέμα της ομιλίας: «Ουρανοδρόμος Κλίμακα» το οποίο παρουσίασε ο Οσιολογιότατος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης, Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, την Δ' Κυριακή των Νηστειών, 14 Απριλίου 2013 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.  

11868 - Πανηγυρική Αγρυπνία του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (φωτογραφίες)

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα ιερά αγρυπνία, στο πανηγυρίζων Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.
Στην Ιερά Αγρυπνιά χοροστατεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο.
Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την παράδοση στην εορτή του Ευαγγελισμού, Ηγούμενος στην Μονή Βατοπαιδίου για μια ημέρα είναι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος. Διαβάστε περισσότερα »

11867 - Όσιος Σάββας ο εν Καλύμνω (1862 -1948)

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 7 Απριλίου