Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

11866 - Φωτογραφίες από την ανακαινισθείσα πτέρυγα "Λευκό Κονάκι" της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου

       Στις 31 Μαρτίου 2019 εγκαινιάσθηκε η ανακαινισθείσα πτέρυγα της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου, η ονομαζόμενη Λευκό Κονάκι.

11865 - Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου με νέα εκπομπή για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Μία νέα εκπομπή θα ακούγεται από την συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας κάθε Κυριακή στις 13:00 (αμέσως μετά την εκπομπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς).
Από αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και με τον τίτλο «Διδαχές από τον Άθωνα», θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία στην Πειραϊκή Εκκλησία να ακούγεται ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο οποίος

11864 - Φωτογραφίες από την υποδοχή του Μητροπολίτη Καλαμαριάς στο Βατοπαίδι

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης
Με αγιορειτική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.
Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Γέροντα Εφραίμ και την αδελφότητα της Μονής.
Στην συνέχεια με πομπή μετέβησαν στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέστηκε Δοξολογία και αντηλλάγησαν χαιρετισμοί.

11863 - Το Άγιο Όρος εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Πανηγυρίζουν δυο Μοναστήρια, μία Σκήτη και πολλά Κελλιά και Καλύβες

 
Αγρυπνία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25.3/7.4) απόψε στο Άγιο Όρος. Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές

11862 - Ο Καθηγούμενος Βαρθολομαίος Εσφιγμενίτης στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής Αττικής

       Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής την Κυριακή 7 Απριλίου, μετά την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αρχιμ. Βαρθολομαίο, Ηγούμενο Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους με θέμα «Περί φιλανθρωπίας».

11861 - Αγιορείτες Άγιοι εορτάζοντες την 6η Απριλίου


Αγιορείτες Άγιοι
Μνήμη 6 Απριλίου