Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

11860 - Νέα έκδοση της Ιεράς Μονής Σίμωνος ΠέτραςΕΥΧΟΛΟΓΙΟΝ Β΄, Σχηματολόγιον, περιέχον τας ακολουθίας του Αγίου Βαπτίσματος, της Μοναχικής Κουράς, ως και τας ευχάς του Εσπερινού της Αγίας Πεντηκοστής.
Πίνακας περιεχομένων:

11859 - Καθηγούμενος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Εσφιγμενίτης: Εγκράτεια

«Τι είναι εγκράτεια; Τι όφελος μπορεί να έχω με την εγκράτεια;» ρωτούν κάποιοι. 
Η προσπάθεια αποφυγής κάθε είδους καταχρήσεων λέγεται εγκράτεια. Είναι αγώνας δύσκολος να κρατήσει κάποιος την σωστή πορεία. Αντιθέτως, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει κάποιος από την πορεία του και να χαθεί. Με την εγκράτεια αυτό πετυχαίνεις, να πορεύεσαι μέσα στα όρια. 
Σε προφυλάσσει από δυσάρεστες καταστάσεις, που αν βρεθείς, μετανιώνεις εκ των υστέρων. Σε προφυλάσσει, δηλαδή, από καταστάσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν σου αρέσουν. Είναι η ασπίδα προστασίας σου, είναι το «φρέ-

11858 - Ιερομόναχος Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης «Πως είναι δυνατόν στη ζωή μας να βιώσουμε το Σταυρό του Χριστού»


Ο π. Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης μιλάει στον Δ΄Κατανυκτικό Εσπερινό τη Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του αγ. Νικολάου Πολυγύρου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.

11857 - Καθηγούμενος Αρχιμ. Τύχων Σταυρονικητιανός: «Φιλοκαλία, μια προσέγγιση στον πνευματικό της πλούτο»


Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους Γέροντα Τύχωνα με θέμα: «Φιλοκαλία, μια προσέγγιση στον πνευματικό της πλούτο», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, σύμφωνα με το πρόγραμμα των εσπερινών Κατηχητικών Συνάξεων με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού», την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 στην «Κροκίδειο» Αίθουσα Κόρινθος.

11856 - Καθηγούμενος Αρχιμ. Ελισσαίος Σιμωνοπετρίτης: «Άνθρωποι με δύναμη κατέληξαν ανήμποροι»

Πνευματική ομιλία σε φοιτητές και φοιτήτριες με θέμα “Αγιότητα, ένας λησμονημένος στόχος”πραγματοποίησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ελισσαίος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Τον Γέροντα Ελισαίο καλωσόρισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, τονίζοντας την αγάπη και το πνεύμα διακονίας των αγιορειτών μοναχών και δη του Γέροντος Ελισαίου που εξήλθε από την Ιερά Μόνη του για να προσφέρει λόγο παρηγοριάς και ωφέλειας στο σύγχρο-

11855 - Ο Καθηγούμενος Αλέξιος Ξενοφωντινός στον Άγιο Ελευθέριο Χαλανδρίου (Σάββατο 6/4 στις 6μμ)


Αύριο, Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στις 6:00 μ.μ., θα τελέσει τον Eσπερινό και θα ομιλήσει προς τους προσερχομένους ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος.

11854 - Σήμερα η Δ' Στάση των Χαιρετισμών στη Θεοτόκο

Οι Χαιρετισμοί της Παρασκευής 5 Απριλίου 2019. 
Ακάθιστος Ύμνος: Δ' Στάση των Χαιρετισμών στη Θεοτόκο: