Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2019

11731 - Στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες από την ΙΜΜ Βατοπαιδίου

Γι άλλη μια φορά η ΙΜΜ Βατοπαιδίου στήριξε τις πολύτεκνες οικογένειες και κυρίως τους φοιτητές και τους μαθητές των πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν.
Σήμερα στο ξενοδοχείο Wyndham Grand στο Μεταξουργείο  πραγματο-ποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, προς τιμή των Πολυτέκνων Οικογενειών Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έμπρακτης στήριξης (σ.σ. στις πολύτεκνες οικογένειες) αλλά και βράβευσης των τέκνων τους που αρίστευσαν, απονεμήθηκαν αριστεία

11730 - Αναμνήσεις από τον π. Κοσμά Γρηγοριάτη

Αγαπητέ μου γιατρέ, χαίρε εν Κυρίω μετά της κ. Έλλης και των καλών σου συνεργατών.
Όπως ξέρετε, στην περιοχή μας η νόσος AIDS έχει προσβάλει το 10% του πληθυσμού. Περίπου 60% πάσχουν από αφροδίσια νοσήματα, φυματίωσιν και τόσες άλλες επιδημικές νόσους, όπως χολέρα κ.λπ. Επομένως, όσα μέτρα και να λάβει κανείς δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από τα δίκτυα των επιδημιών, εάν δεν τον προστατεύει ο Θεός.
Την εβδομάδα αυτή έχουμε φόρτο εργασιών σε όλους τους τομείς. Χθες ήμουν στο Λικασί, για εξυπηρέτηση των εκεί πιστών μας. Από εκεί έστειλα και τον

11729 - Άγιον Όρος/ Mont Athos (Θεσσαλονίκη 1961)11728 - Εντυπωσιακή παρουσίαση του Αγίου Όρους από το Κε.Δ.Α.Κ.


       Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης, με προσθήκες νέων δεδομένων αλλά και πρωτότυπης παρουσίασης των Ιερών Μονών και των εξαρτημάτων αυτών, το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορειτικής Κληρονομιάς (Κε.Δ.Α.Κ.) εγκαινίασε πρόσφατα με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού νέο τρόπο παρουσίασης των Αγιορειτικών μοναστηριών. Με μικρά βιντεάκια, στα οποία παρουσιάζονται σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο της Υπηρεσίας, περιγράφονται λεπτομερώς οι χώροι και τα εξαρτήματα της κάθε Μονής. Τα βίντεο αυτά αναρτώνται στη σελίδα του Κε.Δ.Α.Κ. στο ΥouΤube. (https://www.youtube.com/channel/UC5lcEszyOvRZ9p5J_KSLcVA/videos)

11727 - Ιερομόναχος Καλλίνικος Αγιορείτης (†23 Φεβρουαρίου 1961)

Από την Κέρκυρα που γεννήθηκε ήλθε νέος στο Άγιον Όρος. Μόνα­σε για ένα διάστημα στο Κελλί των Αγίων Αποστόλων – Αλυπίου των Καρυών και κατόπιν στη μονή του Αγίου Παύλου. Έλαβε έτσι δύναμη για τον αγώνα μιας ολόκληρης ζωής. Επέστρεψε στην πατρίδα του και χειροτονήθηκε ιερεύς.
Ως ηγούμενος της μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας (1953- 1961), ο αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μεταλληνός και διακριτικός Πνευματικός βοήθησε πολλούς πτωχούς νέους και ανθρώπους των χωριών που κινδύνευαν από αιρετικούς. Ποτέ όμως το έργο του το κηρυκτικό και φιλάνθρωπο δεν τον άφησε να λησμονήσει πως ήταν πρώτα απ’ όλα και πάντοτε μοναχός. Την ασθένεια του σώματος θεωρούσε υγεία της ψυχής και πηγή ταπεινώσεως. Διαβάστε περισσότερα »

11726 - Όσιος Δαμιανός ο Εσφιγμενίτης (†1280)

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 23 Φεβρουαρίου