Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

11473 - Να ξεχνάς την σωματική σου αρρώστια, να την αποδέχεσαι σαν κανόνα- Άγιος Πορφύριος

Να παρακαλάς το Θεό να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου. Κι ο Θεός, επειδή θα τον παρακαλάς πονεμένος και ταπεινωμένος, θα σου συγχωρήσει τις αμαρτίες σου και θα σε κάνει καλά και στο σώμα.
Όταν προσεύχεσαι, να ξεχνάς την σωματική σου αρρώστια, να την αποδέχεσαι σαν κανόνα, σαν επιτίμιο, για την άφεση των αμαρτιών σου. Για τα παραπέρα μην ανησυχείς, άφησέ τα στο Θεό κι ο Θεός ξέρει τη δουλειά Του.
Οι ασθένειες μας βγάζουν σε καλό, όταν τις υπομένουμε αγόγγυστα, παρακαλώντας το Θεό να μας συγχωρήσει τις αμαρτίες και δοξάζοντας το όνομά Του.
Η μεγάλη λύπη και η στενοχώρια δεν είναι από το Θεό, είναι παγίδα του διαβόλου. Να γεμίσεις την ψυχή σου με Χριστό, με θείο έρωτα, με χαρά.
Η χαρά του Χριστού θα σε γιατρέψει. Ο Θεός φροντίζει ακόμη και για τις πιο μικρές λεπτομέρειες της ζωής μας.

11472 - Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: Εύχομαι να ζείτε την πνευματική ζωή


Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στους σπουδαστές της Αθωνιάδας Ακαδημίας κατά την επίσκεψη του σε αυτήν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

11471 - Κατάλογος των κωδίκων της καλύβης Ιωασαφαίων και δέκα καλυβών της ιεράς σκήτης Καυσοκαλυβίων

Καλύβη Αδελφότητος Ιωασαφαίων
Καλύβη Ιωάννου του Θεολόγου
Καλύβη Αγίου Μεθοδίου
Καλύβη Αγίου Ευσταθίου
Καλύβη Αγίου Ακακίου
Καλύβη Αγίου Παντελεήμονος
Καλύβη Γενεσίου της Θεοτόκου
Καλύβη Ακαθίστου
Καλύβη Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Καλύβη Μεταμορφώσεως

11470 - Γιορτάζει το Χιλιανδαρινό εκκλησάκι στη Γιοβάνιτσα

Γιοβάνιτσα, ο αρσανάς της ΙΜ Χιλιανδαρίου
Καρυές
Γιοβάνιτσα

Γιορτάζει σήμερα το εκκλησάκι στη Γιοβάνιτσα, τον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου, που τιμάται στη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του ιερομάρτυρα και Θεοφόρου (20 Δεκεμβρίου/2 Ιανουαρίου). Η Γιοβάνιτσα ήταν μετόχι του ερειπωμένου Ι. Χιλιανδαρινού κελλιού Αγίου Ιγνατίου στις Καρυές. (http://svetogorskestaze.blogspot.com)

11469 - Γεράσιμος Μοναχός Μικραγιαννανίτης. Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας (Θεοκλήτου μοναχού Διονυσιάτου)


Διαβάστε το βιβλίο (290 σελ), εδώ: Θεόκλητος μον. Διονυσιάτης, Γεράσιμος Μοναχός Μικραγιαννανίτης. Υμνογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας