Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018

11343 - Γραμματόσημα με θέμα την Ιερά Μονή Ξενοφώντος

Κατά καιρούς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν γραμματόσημα με θέματα που αφορούσαν το Άγιον Όρος. Στην παρούσα ανάρτηση δημοσιεύω τα γραμματόσημα που απεικονίζουν παραστάσεις σχετικές με την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 

11342 - Νεότερη Ιστορία του Αγίου Όρους - Ραβάσια της Μεγίστης Λαύρας (1912-1913)


Ομιλία του  Διογένη Καραγιαννακίδη, Συγγραφέα του βιβλίου: Ραβάσια Μεγίστης Λαύρας (1912-1913), «Η περίοδος της απελευθέρωσης του Αγίου Όρους και των ρωσικών διεκδικήσεων», στην εκδήλωση παρουσίασης του ως άνω έργου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Τελετών Παλαιού Κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», με ομιλητές τον Αρχιμ. Βασίλειο Γοντικάκη, Προηγούμενο Ι.Μ. Ιβήρων, τον Κρίτωνα Χρυσοχοΐδη, Ομότιμο Δ/ντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και τον συγγραφέα του έργου Διογένη Καραγιαννακίδη, Δρ. Ν. Δικηγόρο.

11341 - Η γνωριμία μας με τον Θεό

Στον Θεό πρέπει να μιλάς με θάρρος και παρρησία, όχι συμφεροντολογικά και με υποκρισία. Η πίστη σου στον Θεό γεννά αυτό το θάρρος. Του μιλάς ευθέως, ξεκάθαρα, χωρίς υπεκφυγές, άνετα, απλά και κατανοητά.
Ο Θεός περιμένει να τον φωνάξεις. Σέβεται την ελευθερία, που σου έχει δώσει, δεν επεμβαίνει, αν δεν Τον φωνάξεις. Απλά σε περιμένει, περιμένει να επικοινωνήσεις μαζί Του, να Τον γνωρίσεις. Η επικοινωνία αυτή γίνεται μέσω της προσευχής.
Η προσευχή είναι η επικοινωνία με τον Θεό και η επικοινωνία μαζί Του είναι ο παράδεισος. Σου δίνει, δηλαδή, το δικαίωμα ο Θεός, μέσω της προσευχής, να ζεις τον παράδεισό σου από εδώ στην γη!
Όταν όμως δεν έχεις επικοινωνία μαζί Του, Τον έχεις βγάλει τελείως από την ζωή σου, δεν ενδιαφέρεσαι γι' Αυτόν, τον θυμάσαι μόνο στιγμιαία, στην δύσκολη στιγμή που θα βρεθείς. Του ζητάς βοήθεια μόνο την στιγμή που θα νιώσεις αδύναμος να λύσεις το πρόβλημά