Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018

11067 - Στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις (π. Παύλος Ιωσηφίδης Μικραγιαννανίτης)

Γράφτηκε για την Romfea.gr
Πόσο στα αλήθεια δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση, εδώ και πολύ καιρό, για να αναφερθώ σε φαινόμενα, τα οποία έχουν εμφανιστεί από χρόνων, θα έλεγα, μέσα στο χώρο της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας, απάδοντα στην κρατούσα από αιώνων ιεράν παράδοσιν τεθησαυρισμένην υπό των Αγίων Πατέρων. Δόξα τω Αγίω Θεώ ελήλυθεν ο καιρός δια ταύτην.
Θα αναφερθώ ιδιαίτερα στην παράδοσιν των εν τη εκκλησία τελουμένων Ιερών Ακολουθιών υπό των λειτουργών και διακόνων αυτών, ιερέων και δη ιεροψαλτών.

11066 - Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η πανήγυρις της Τιμίας Ζώνης στο Βατοπαίδι (φωτογραφίες)

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης
Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε η μνήμη της Τιμίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ, τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισσαίο και Αντιπροσώπων άλλων Μονών. Περισσότερα

11065 - Φωτογραφίες από την Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Ζώνης στο Βατοπαίδι

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελείται αυτή την ώρα στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Ζώνης, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή ως ένα από τα μεγαλύτερα θησαυρίσματα της Ορθοδοξίας.
Μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, των Ιερών Ακολουθιών προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι το Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι ασφυκτικά γεμάτο από εκατοντάδες προσκυνητές (580), καθώς και Πατέρες του Αγίου Όρους που έσπευσαν για να τιμήσουν την Αγία Ζώνη. Περισσότερα

11064 - Όσιος Ιερόθεος Ιβηρίτης (†1745)

Αγιορείτης Άγιος
Μνήμη 13 Σεπτεμβρίου