Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

10931 - Αγρυπνία απόψε στη Σιμωνόπετρα

2003

2016
Αγρυπνία απόψε στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Το μοναστήρι πανηγυρίζει στη Μνήμη της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής (22.7/4.8). 
       Των πανηγυρικών εκδηλώσεων θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος

10930 - Έκθεση φωτογραφιών και χαρακτικών του Αγίου Όρους στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας


Τη Δευτέρα 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Μπουργκάς της Βουλγαρίας τα εγκαίνια της έκθεσης «Άγιον Όρος, Φωτογραφίες και Χαρακτικά του Αγίου Όρους»

10929 - Ιερομόναχος Ευλόγιος Νεοσκητιώτης (1890 - 3 Αυγούστου 1954)       […] Με μόνη περιουσία λίγα απαραίτητα ρούχα και ελάχιστες οικονομίες, ξεκίνησε μ’ ένα συγχωριανό του με τα πόδια για τον Πειραιά. Στον δρόμο τους πήρε ένας αμαξάς. Στον Πειραιά πήραν το πλοίο για τη Θεσσαλονίκη. Προορισμός τους ήταν το Άγιον Όρος. Δεν είχαν ούτε το αντίτιμο του ναύλου. Ο θεοφοβούμενος καπετάνιος, πληροφο-ρούμενος τον σκοπό τους, τους άφησε να ταξιδέψουν δωρεάν.
Στο Άγιον Όρος μόνασαν στην Καλύβη του Αγίου Σπυρίδωνος της ιεράς Νέας Σκήτης. Εκάρησαν μοναχοί από έναν Γέροντα Βενέδικτο. Κοντά του, ο ιερομόναχος Γεράσιμος και αυτός, έμειναν επί δεκατέσσερα χρόνια και έκτος από τα της μοναχικής πολιτείας έμαθαν και την τέχνη της αγιογραφίας. […] Περισσότερα