Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

10919 - Ανωτέρα επισκίασις επί του Άθω, ήτοι διηγήσεις περί των θαυματουργών εικόνων της Θεοτόκου

 

10918 - Απάνθισμα σοφίας Αγίου Παϊσίου

«Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει  πολύ ταπείνωση». 
***
«Να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τον παράδεισο. Είναι πολύ στενή η πύλη και μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι όλοι θα σωθούμε». 
***
«Συνετός και μυαλωμένος άνθρωπος είναι εκείνος που αντελήφθη καλώς ότι υπάρχει τέρμα της παρούσης ζωής και σπεύδει και αυτός να θέσει τέρμα εις τα σφάλματα και ελαττώματά του».
***

10917 - Αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, θα βρίσκεται μόνιμα στη Λευκάδα


Με κάθε τιμή, λαμπρότητα  και χριστιανική κατάνυξη η Λευκάδα υποδέχτηκε το ακριβές αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας,  που βρίσκεται  στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.
Την ιερά εικόνα, την οποία μετέφερε ο Πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μεγίστης Μονής  του Αγίου Όρους κ.κ. Εφραίμ, υποδέχθηκαν  το βράδυ της περα-σμένης Παρασκευής  27  Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά  ο Σεβασμιώτατος

10916 - Το ταπεινό φρόνημα του Γέροντα Μωυσή του Αγιορείτη


Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ στην βιβλιοπαρουσίαση του τόμου προς τιμήν του μακαριστού γέροντος Μωϋσή Αγιορείτη με τίτλο «Μωσέως Ωδή», που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουνίου στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας στο πλαίσιο των ΚΔ΄ Παυλείων της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

10915 - Ο Γέρων Μωϋσής: ένα πρόσωπο υπομονής και αγάπης


Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου στην βιβλιοπαρουσίαση του τόμου προς τιμήν του μακαριστού γέροντος Μωϋσή Αγιορείτη με τίτλο «Μωσέως Ωδή», που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουνίου στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας στο πλαίσιο των ΚΔ΄ Παυλείων της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.