Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

10886 - Ο Γέροντας Ταράσιος Λαυριώτης δημιουργός της πανηγυρικής Τράπεζας στη Μεγίστη Λαύρα


Σήμερα το Άγιο Όρος γιόρτασε τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη (5/18 Ιουλίου), τον ιδρυτή του Κοινοβιακού Μοναχισμού στον Άθω, πριν 1055 χρόνια. Επίκεντρο των πανηγυρικών εκδηλώσεων το μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας, που ίδρυσε ο Άγιος το 963.
Την πανηγυρική Τράπεζα ετοίμασε ο Γέροντας Ταράσιος, αγαπημένος αδελφός από παλιά του αγιορείτη αρχιμάγειρα Επιφάνιου Μυλοποταμινού, ο οποίος μας χάρισε και τις όμορφες φωτογραφίες που ακολουθούν.

10885 - Ο π. Παΐσιος και η πολιτική

Ἰσαάκ (†) Ἁγιορείτης
Βλέποντας τν π νατολς κίνδυνο γι τν Θράκη, μετέβη στν Κομοτην γι ν στηρίξη κχριστιανισθέντες Μουσουλμάνους. θελε ν παραμείνη μαζί τους γι να διάστημα γι ν βοηθήση.
Στ θέματα τς Πατρίδος δν θελε ο Χριστιανο ν εναι διάφοροι. Πολ λυπόταν πο βλεπε πνευματικος νθρώπους ν πιζητον ν βολευθον ο διοι κα ν μν νδιαφέρωνται γι τν Πατρίδα.

10884 - Πρωτοφανής αλητεία από το Πενταπόσταγμα

Προκειμένου να κερδίσει κάποιες χιλιάδες «κλικ» και να αυξήσει την επισκεψημότητα, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τίτλο, ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δείτε το κείμενο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τον τίτλο.

10883 - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο σύγχρονος Άγιος της Εκκλησίας (Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος Βατοπαιδινός)

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μιλάει σε εκδήλωση αφιερωμένη στον όσιο Παΐσιο που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων (10-12 Ιουλίου 2018) προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κόνιτσης και ο Δήμος Κόνιτσας. Θέμα της ομιλίας του Πανιερωτάτου είναι: